Inundaţii în Mehedinţi: un mal surpat în cratierul Graţca din Orşova a acoperit maşini şi clădiri. Traficul pe Clisura Dunării este blocat

Inundaţii în Mehedinţi: un mal surpat în cratierul Graţca din Orşova a acoperit maşini şi clădiri. Traficul pe Clisura Dunării este blocat

Faleza şi artera principală din Orşova acoperite de apă  FOTO Corina Macavei

Precipitaţiile abundente care au căzut în cursul nopţii de duminică spre luni au produs pagube în gospodăriile mai multor mehedinţeni, pompierii intervenind pentru scoaterea apei acumulate în curţile acestora.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Bărbatul care se afla în autoturismul susprins de malul de pământ, în cartierul Graţca din Orşova, a fost scos mort de pompieri.

UPDATE: În total, din zona cartierului Graţca din Orşova au fost salvate 20 de persoane. Acestea au fost transportate la baza nautică din Orşova. Un autoturism cu numere de Timiş a fost luat de viitoare şi aruncat în Golful Graţca. 

UPDATE: Două ambarcaţiuni navalea ale Poliţiei de Frontieră au acţionat pentru salvarea a 11 persoane, printre care se aflau şi copii şi o femeie gravidă. Aceştia se aflau la o pensiune din cartierul orşovean Graţca. Clădirea în care aceştia se aflau a fost cuprinsă de pământul căzut dintr-un mal surpat. Cele 11 persoane s-au refugiat pe un ponton, de unde au fost preluate de poliţiştii de fontieră.

UPDATE: Durmul din Clisura Dunării este blocat în totalitate din cauza bolovanilor căzuţi de pe versatul muntos pe carosabil.

UPDATE: În cartierul Graţca din Orşova, pompierii intervin pentru a salva o persoană care se află într-un autoturism peste care s-a surpat un mal. Nu se ştie starea victimei.

Pompierii de la ISU „Drobeta” au intervenit pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, dar şi localităţile Orşova şi Ţigănaşi pentru a scoate apa din curţi.

În Turnu Severin au fost inundate parcările din zona Gării şi a Finanţelor Publice Mehedinţi.

De asemenea, între Drobeta Turnu Severin şi Orşova,  în zona Gura Văii, la intrarea în tunelul Bahna, carosabilul este acoperit pe unul dintre sensurile de mers de scursă de pe versanţi, în urma precipitaţiilor abundente din cursul nopţii de duminică spre luni. Traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, fiind dirijat de mai multe echipaje de poliţişti.

Judeţul Mehedinţi se află sub Cod Galben de ploi, grindină şi vânt puternic până luni, la ora 10,00.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările