40 de milioane de euro pentru apă de calitate în Severin

Rețeaua de alimentare a orașului, cu conducte vechi de aproape un secol, va fi transformată radical. Până în august 2010, Severinul va beneficia de conducte noi, ce vor înlesni creșterea calității apei potabile și reducerea costurilor

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând din luna august, severinenii vor avea parte de apă potabilă de o calitate superioară celei de până acum. Rețeaua de conducte din oraș, construită în perioada 1915-1930 și neînlocuită până acum, va fi, în sfârșit, scoasă din uz.

Noua rețea va avea conducte moderne, realizate din polieterină și fontă ductilă, vane noi, pentru sectorizarea orașului și racorduri. În plus, se construiește și o stație de epurare.

Asta înseamnă o calitate crescută a apei care ajunge la robinetele severinenilor, dar și costuri mai mici, pe termen lung.

„Concret, pentru severineni aceste lucrări vor aduce un plus de calitate apei, dar și o reducere a costurilor. În general, lucrările de reparare sau întreținere intră în facturile pe care le plătesc oamenii, iar cu aceste noi conducte, nu va mai fi cazul, ceea ce înseamnă facturi mai mici”, ne-a spus Ilie Pisoi, directorul Secom Mehedinți, beneficiarul proiectului.


Conductele noi vor costa 41,6 milioane de euro
Odată finalizate, lucrările vor aduce un plus și în ceea ce privește traficul rutier. De-a lungul anilor, Severinul s-a confruntat cu străzi închise circulației, blocaje în trafic și chiar incidente rutiere, tocmai din cauza repetatelor reparații ale conductelor.

„După ce se vor înlocui conductele, nu va mai fi nevoie de săpături, astfel că șoferii vor avea și ei de câștigat”, mai spune Ilie Pisoi. Proiectul costă, în total,  aproape 42 de milioane de euro.

Din această valoare, 75 de procente sunt  suportate de Uniunea Europeană, prin fonduri nerambursabile, 10%  din bani vin dintr-un ajutor oferit de către Stat, iar restul de 15% reprezintă contribuția comunității locale. În această perioadă se lucrează intens, la o adâncime considerabilă, pe mai multe artere ale orașului. Termenul de finalizare a proiectului a fost stabilit în luna august a acestui an, iar în ceea ce privește stația de epurare, aceasta va fi gata în decembrie 2010.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările