Tulcea: Se asfaltează drumul spre mănăstirea Uspenia

Tulcea: Se asfaltează drumul spre mănăstirea Uspenia

Hram la mănăstirea Uspenia

Investiţia va costa 3 milioane de lei fără TVA şi va fi achitată din bugetul Consiliului Judeţean Tulcea. Astăzi conducerea CJ a demarat procedura de licitaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

La finalul săptămânii viitoare firmele care doresc să execute această lucrare vor efectua o vizită în teren împreună cu reprezentanţii Consiliului.
Tronsonul drumului judeţean ce va fi reabilitat face legătura între localitatea Slava Rusă (DN 22) şi Mănăstirea Uspenia. Se vor realiza terasamente borduri, şanţuri, rigole, poduri şi semnalizare rutieră. Lucrarea urmează să fie gata în 12 luni de la semnarea contractului.
„Turismul este apreciat ca o componentă importantă pentru dezvoltarea economică a judeţului. Printre obiectivele turistice din judeţ ce trezesc interesul turiştilor este şi Mănăstirea de rit vechi Uspenia, aflată la o distanţă de 4,2 km de localitatea Slava Rusă. Reabilitarea drumului judeţean va duce la dezvoltarea turismului şi astfel la creşterea numărului de spaţii de cazare, crearea unor locuri de muncă, dezvoltarea serviciilor, ridicarea nivelului de trai al locuitorilor“, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Boieru.
Pentru a vizita Mănăstirea Uspenia, singura cale de acces o reprezintă drumul de la poalele pădurii care, începând cu anul 2003, printr-o Hotărâre de Guvern a devenit drum comunal.  În prezent, acest drum se află într-o stare avansată de degradare, circulaţia realizându-se anevoios, cu precădere pe timp ploios.
Mănăstirea de călugări Uspenia este o mănăstire de rit vechi, cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Se află în Slava Rusă şi este Monument de arhitectură religioasa. A fost ridicată în secolul XVII de către călugării ruşi ce s-au retras de pe locul unde astăzi se afla Mănăstirea de maici Vovidenia.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările