Trecere-pilot cu bacul prin noul punct de frontieră Isaccea - Orlovka

Trecere-pilot cu bacul prin noul punct de frontieră Isaccea - Orlovka

FOTO: Prefectura Tulcea

Luni, 23 septembrie, a vut loc prima traversare cu bacul prin noul punct de frontieră Isaccea - Orlovka (Ucraina). Se scurtează astfel traseul rutier către Republica Moldova şi Ucraina cu 200 de kilometri.

Ştiri pe aceeaşi temă

La prima traversare cu bacul a Punctului de Frontieră RO-RO Isaccea-Orlovka au participat autorităţi locale din ambele regiuni de frontieră.

Trecerea-pilot a avut loc atât cu autoturisme, cât şi cu o cisternă, şi nu a întâmpinat nicio problemă, astfel că ambele părţi şi-au exprimat încrederea că în cel mai scurt timp, punctul de frontieră va fi deveni operaţional.

„Această trecere de frontieră scurtează traseul rutier atât spre Republica Moldova cât şi spre nordul Ucrainei cu aproximativ 200 de kilometri, iar din punct de vedere al transportului de mărfuri contează foarte mult”, a declarat prefectul judeţului Tulcea, Lucian Furdui.

Pe sensul de intrare în România sunt amplasate 2 cabine de control vamal, iar pe sensul de ieşire sunt amplasate tot 2 cabine de control. Fluxul de trafic dinspre România spre Ucraina se va derula printr-un drum cu două benzi, de la intrarea prin punctul de racordare cu drumul public existent, până la zona de control pentru autovehicule.

Fluxul de trafic cu autocamioane se va relua prin accesul din parcare. În cazul în care este necesară staţionarea autovehiculelor au fost amenajate două zone de parcare, înaintea zonelor de control autovehicule şi autocamioane. După zona de control se va circula pe o platformă betonată, spre unul dintre cele două puncte de îmbarcare.

Fluxul de trafic dinspre Ucraina spre România se va derula de pe platforma de îmbarcare/debarcare, accesul autoturismelor şi autobuzelor la cabinele de control se face pe 2 benzi, iar pentru autocamioane accesul se face din parcare.

În cazul în care este necesară staţionarea vehiculelor, a fost amenajată o zonă de parcare pentru 10 autocamioane, înaintea zonelor de control.

Pe aceeaşi temă:

Şef de Inspectorat Şcolar, condamnat de două ori pentru fals şi instigare la abuz în serviciu, încă la catedră. „Dacă legea îmi permite să predau, predau“

Bricul Mircea a ajuns în oraşul aristocrat al lui Jean Bart: „Când soarele ajungea la zenit, portul mut, poleit într-o lumină orbitoare, părea adormit printr-o vrajă“

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările