Reguli stricte de vizitare a pădurilor Letea şi Caraorman. Ce este interzis în aceste zone protejate

Reguli stricte de vizitare a pădurilor Letea şi Caraorman. Ce este interzis în aceste zone protejate

Letea şi Caraorman sunt zone strict protejate foto: ARBDD

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării atrage atenţia că vizitarea pădurilor Letea şi Caraorman trebuie făcută responsabil, ele fiind zone strict protejate.

ARBDD anunţă că vizitarea acestor zone deosebite se face în mod controlat, respectând un regulament ce stabileşte anumite trasee de vizitare (trei trasee în pădurea Letea, respectiv un traseu în pădurea Caraorman), în condiţiile efectuării unui turism durabil.

Sunt strict interzise:

• Culegerea plantelor din flora sălbatică sau capturarea animalelor sălbatice, tăierea, ruperea, distrugerea sau degradarea prin orice mijloace a arborilor, puieţilor sau lăstarilor
• Camparea vizitatorilor
• Aprinderea şi folosirea focului
• Perturbarea liniştii cu orice mijloace
• Lăsarea deşeurilor de orice fel
• Organizarea activităţilor sportive şi cultural-educative

Pădurea Letea este o zonă strict protejată în cadrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, ce se întinde pe o suprafaţă de 2 825 ha, se dezvoltă în spaţiul interdunelor şi cuprinde numeroase elemente floristice şi faunistice speciale: balcanice, mediteraneene, subtropicale, stepice, cu o valoare peisagistică ridicată.

Pădurea Caraorman este tot o zonă strict protejată din RBDD, pe o suprafaţă de 2250 ha, cuprinde cele mai dezvoltate şi reprezentative dune denudate din deltă, extremitatea sudică a pădurii păstrând exemplare monumentale de stejari cu circumferinţa între 4,20 -4,70 m.

Citeşte şi:

„Magia unei vieţi de-o zi”. Spectacolul efemeridelor în Delta Dunării VIDEO

Mesajul revoltător al unui turist care a intrat cu barca într-o colonie de pelicani: „E prima oară când am văzut atâtea păsări la un loc“ VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările