FESTIVALUL BĂRCILOR LA TULCEA Programul de sâmbătă

FESTIVALUL BĂRCILOR LA TULCEA Programul de sâmbătă

Competiţie nautică la Tulcea

Deschiderea oficială va avea loc pe faleză, de la ora 12.00 până la 12.30: Trei campioni olimpici români ai sportului cu vâsle și un campion din Ungaria - Vasile Dîba și Toma Simionov, respectiv Wichmann Tamás - vor face o demonstraţie de „tras la rame“ în canotcă, pe Dunăre, pe traseul Şantierul Naval – Pontonul Festivalului (Pontonul Administrației Portului Tulcea).

12:30 - 13:00- Deschiderea oficială a Târgului proiectelor de investiţii sociale în dezvoltarea durabilă în Delta Dunării (pe Faleză, în dreptul ARBDD)
Târgul proiectelor va fi deschis vizitatorilor în zilele de 1 septembrie (12:00 – 18:00) şi 2 septembrie (10:00-18:00). Participă peste zece organizaţii nonguvernamentale şi instituţii care derulează proiecte de dezvoltare durabilă cu impact în zona Deltei, proiecte de realizare infrastructură și de promovare a turismului lent etc.
12:00 - 18:00  -  Slow Fish - Demonstrații culinare cu preparate din pește (Faleză)
13:30 - 16:30 -   Danube Connection - Concurs internațional de vâslit în canotci de 10+1 locuri – COMPETIȚIE ECHIPE TULCEA (lacul Ciuperca)
(concurează echipe formate din: reprezentanți ai instituțiilor din Tulcea și ai companiilor private locale, jurnaliști, artiști și amatori ai sportului cu vâsle, echipa Rowmania condusă de Ivan Patzaichin etc.)
16:00 – 19:00 -   Întâmpinarea participanţilor la Tour International Danubien (TID) (Faleză - Ponton)
    - Peste 100 de participanți la TID vor sosi sâmbătă la Tulcea, pentru 2 zile. De aici vor pleca în cea mai spectaculoasă etapă din tur (Tulcea / Murighiol / Sfântu Gheorghe).
- Cele mai interesante bărci vor fi expuse într-o zonă specială.
- TID este un proiect internaţional, demarat acum 50 de ani. Echipele din ţările riverane Dunării şi din alte colţuri ale lumii vâslesc aproximativ 2516 km, de la izvoare până în Deltă (Ingolstadt, Germania – Sfântu Gheorghe, România). (Detalii pe www.tidromania.ro).
16:00 – 18:00 - Spectacolul Comunităţilor Locale I (Faleză-Scenă)
Promovarea diversităţii etnice, lingvistice şi culturale a minorităţilor din Dobrogea de Nord. Fiecare comunitate locală va prezenta un moment artistic (ansambluri de muzică şi dans) de aproximativ 15 minute.
16:30 - 18:30 - Masă rotundă cu tema “Inovare în dezvoltare durabilă în Delta Dunării“ (Hotel Esplanada)
19:00 - Festivitatea de premiere Concurs 10 + 1 (Competiţia Tulcea) și TID (Faleză - Scenă)
 20:00 - 23:00 - Concerte Rock n` Row – BANDIDOS, GRIMUS (Faleză-Scenă)
20:30 - Proiecţie de film: Toată lumea din familia noastră, regia: Radu Jude, România/Olanda, 107 min; Trofeul Anonimul - Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul 2012 (Piaţa Civică)


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările