Elevul de la ţară care a făcut un site pentru un magazin online. „De ce să nu fac un bănuţ al meu?”

Elevul de la ţară care a făcut un site pentru un magazin online. „De ce să nu fac un bănuţ al meu?”

Gabriel Cudalb FOTO Arhivă personală

Un elev pasionat de IT a realizat un site pentru comenzi online cerut de un tânăr antreprenor din localitate. Acum, oamenii pot comanda produsele dorite şi le vor primi acasă, fără niciun fele de taxă de transport.

Gabriel Ciprian Cudalb (18 ani), din Sabangia, este elev în ultimul an la Liceul Tehnologic Agricol „Nicolae Cornăţeanu“ din Tulcea. Pe lângă şcoală, tânărul este pasionat de IT, având două site-uri de promovare a produselor personalizate şi de jocuri video.
 
„Eu am fost pasionat de la început de calculatoare, şi la un moment dat mi-am zis că de ce să nu fac un bănuţ al meu. Am căutat posibili clienţi şi unul dintre ei a fost Cristian Surdu, care deţinea împreună cu familia un magazin de cartier din Tulcea, care dorea să facă livrări la domiciliu“, spune tânărul. 

Aşa se face că s-a apucat de treabă şi după 21 de zile site-ul a fost gata. Tânărul l-a conceput de la A la Z, fiind unul interactiv, cu multe detalii, dar şi cu elemente de decor de sărbători. 
 
„Am câştigat mai mult experienţă, pentru că nimeni nu angajează pe cineva de vârsta mea, fără experienţă“. A primit iniţial 250 de lei, apoi câte o sumă mică de aproximativ de 50-100 de lei pe zi. 
 

Vrea să devină poliţist

Tânărul spune că, în ciuda faptului că se pricepe bine în domeniul IT, nu vrea să urmeze o facultate de profil, ci visul său este acela de a deveni poliţist. După ce va trece şi de examenul de Bacalaureat, care îi provoacă deja teamă, vrea să încerce la o şcoală de admitere în poliţie. 
 
Cristian Surdu din municipiul Tulcea, cel care deţine împreună cu familia magazinul de cartier, este foarte încântat de felul în care a fost realizat site-ul. Spune că i-a luat mult până când să se reinventeze şi să se apuce de afaceri. Mai întâi, a lucrat ca distribuitor în Constanţa şi, practic, avea bazele afacerii. Când a realizat că în cartierul său se va deschide un hipermarket, şi-a văzut afacerea ameninţată, aşa că a decis că trebuie să găsească o cale să rămână pe piaţă. Aşa a apărut ideea comenzilor online.
 
După ce a fost gata site-ul, în urmă cu aproximativ două săptămâni, au început şi livrările la domiciliu, aproximativ 10 comenzi pe zi. „Mai mult oamenii în vârstă comandă: produse alimentare, detergenţi, legume şi fructe“, spune Cristian Surdu. Livrările se fac gratis, doar în Tulcea, la o comandă de minimum 50 de lei. În curând, vrea să se extindă şi s-a gândit ca, alături de alimente de primă necesitate, să le ducă oamenilor şi ziare sau integrame.  
 

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările