Zoltán Németh, prefectul de Timiş: În supermarketuri şi la terase nu se respectă regulile şi nici nu se poartă masca corect

Zoltán Németh, prefectul de Timiş: În supermarketuri şi la terase nu se respectă regulile şi nici nu se poartă masca corect

Prefectul Zoltan Nemeth şi medicul Virgil Musta

Zoltán Németh susţine că a petrecut primele 24 de ore în funcţia de prefect de Timiş căutând soluţii pentru situaţia epidemiologică în care ne aflăm acum.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectul Zoltán Németh a avut discuţii cu Raed Arafat şi cu directorul DSP Timiş Flavius Cioca; dar şi cu medicii Cristian Oancea, directorul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Timişoara, Dorel Săndesc, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă şi cu Virgil Musta. 
 
Spune că a încercat să înţeleagă cât mai bine situaţia concretă în care ne aflăm. 
 
La nivelul Municipiului Timişoara şi a zonei periurbane, cifrele nu arată deloc bine. Creşterea accelerată a numărului de persoane infectate pune presiune pe spitalele din Timişoara.  
 
În momentul de faţă, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, nu mai există locuri libere.  
 
Specialiştii mi-au confirmat că noua tulpină este mult mai contagioasă, iar răspândirea comunitară s-a produs deja la nivelul judeţului nostru. 
 
De asemenea, trebuie să infirm un mit care circulă în mass-media locală: Timişoara nu este singurul oraş unde are loc o testare masivă a populaţiei. Acelaşi lucru se întâmplă şi în Cluj-Napoca - dar în momentul de faţă, Timişoara este, din păcate, oraşul cu cele mai multe rezultate pozitive ale acestor testări.  
 
Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Spania, Belgia, Portugalia, Irlanda, Suedia şi Cehia au impus deja o serie de măsuri mai stricte pentru limitarea răspândirii virusului. 
 
În această după-amiază, am primit o mulţime de mesaje cu fotografii din supermarketuri şi de la terase unde nu se respectă regulile şi nici nu se poartă masca corect. 
 
Ştiu că după o săptămână de lucru, fiecare dintre voi vă doriţi să petreceţi acest weekend alături de cei dragi - dar fac apel la fiecare dintre voi să trataţi cu maximă seriozitate situaţia în care ne aflăm. 
 
Trebuie să respectăm cu stricteţe recomandările specialiştilor, a transmis Zoltán Németh. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările