Tramvaiele noi ale Timișoarei ar putea fi tot cele vechi

Primarul orașului de pe Bega, Nicolae Robu, a declarat că se ia în calcul accelerarea procesului de înlocuire a tramvaielor, cele mai contestate mijloace de transport în comun. Timișorenii ar putea, însă, să aibă parte de o surpriză și în viitor să se urce, după o recondiționare, tot în aceleași vagoane binecunoscute.

Ştiri pe aceeaşi temă

”La sfârșitul lunii va avea loc, în Berlin, o expoziție unde vor fi prezenți cei mai importanți producători de tramvaie din lume. Doresc să particip, pentru a vedea ce ofertă există. În paralel, facem o documentație pentru o cu totul altă soluție: reabilitarea tramvaielor existente și transformarea lor în tramvaie cu tot confortul și parametri de securitate și consum la nivelul celor moderne. Practic, se păstrează doar câteva elemente din vechile vagoane. Această soluție este și cu mult mai ieftină”, a declarat Robu. 

Potrivit acestuia, nu a fost încă luată o hotărâre asupra modului în care vor fi cheltuiți banii pentru schimbarea parcului învechit de tramvaie al RATT. ”După ce avem tabloul complet cu toate soluțiile vom lua o decizie. Este un subiect important pe care nu vrem să-l grăbim, iar în oricare dintre variante costurile sunt mari”, a precizat primarul Timișoarei, care a spus că a mers cu tramvaiul ultima oară, întâmplător, în urmă cu două luni.

”Nu sunt un călător cu tramvaiul, nu sunt un tip populist”, a explicat Nicolae Robu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările