Topul celor mai proaste aeroporturi din lume. De ce au ajuns Casablanca, Roma şi Berlinul să-şi împartă podiumul

Topul celor mai proaste aeroporturi din lume. De ce au ajuns Casablanca, Roma şi Berlinul să-şi împartă podiumul

Aerportul din Casablanca FOTO Wikipedia.org

Site-ul spaniol eDreams realizează în fiecare an un top cu cele mai bune şi cele mai proaste aeroporturi din lume. Administratorii au publicat recent rezultatele aferente anului 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă

eDreams – o agenţie de turism online ce oferă servicii complete: bilete de avion de linie şi low cost, city break-uri, pachete de vacanţă, hoteluri, închirieri maşini etc., realizează în fiecare an un top cu cele mai bune şi cele mai proaste aeroporuti din lume. 
 
Topul este alcătuit în urma rewiew-urilor clienţilor. Recent au publicat rezultatul pe anul 2018. S-a ţinut cont de părerile a peste 50.000 de turişti. 
 
După cele mai bune aeroporturi, acum vă vom prezenta şi TOP 5 cele mai proaste aeroporturi. 
 
Pe primul loc în acest clasament deloc onorant se află aeroportul Casablanca Mohammed V Airport (CMN). Este cel mai mare aeroport din Maroc, aflat în apropierea celui mai mare oraş din această ţară nordafricană. În 2018, peste 9 milioane de persoane au tranzitat aeroportul.


 
Pe locul secund se află Rome Ciampino Airport (CIA). Este vorba de al doilea aeroport al Romei (după mult mai celebrul Fiumicino). Este situat la 6,5 kilometri de capitala Italiei. Ciampino este totuşi principala poartă de intrare pentru companiile low-cost. În 2018, aproape 6 milioane de călători au tranzitat aeroportul.

 
Pe locul trei este Berlin Tegel Airport (TXL). Este cel mai mare aeroport al Berlinului, în 2018 a fost tranzitat de 22 de milioane de pasageri (al patrulea ca mărime din Germania, după cele de la Frankfurt, Munchen şi Dusseldorf). Acest aeroport urmează să fie închis după terminarea noului Berlin Brandenburg Airport, preconizat în 2020. 

 
Pe locul patru se află Berlin Schoenefeld Airport (SXF). Este vorba de al doilea aerport al Berlinului. Este fostul aeroport al Berlinului în perioada în care această parte a oraşului se afla în Germaniei de Est.
 
Aproape 13 milioane de turişti l-au tranzitat în 2018. Este aeroportul companiilor low-cost precum EasyJet sau Ryanair. Schoenefeld Airport va face parte din noul aeroport cu Brandenburg, aflat acum în construcţie.

 
Pe locul cinci se clasează London Luton Airport (LTN). Se află în localitatea Bedfordshire, la 45 de kilometri de Londra. Este una dintre cele şase aeroporturi (şi al patrulea ca mărime) ale capitalei Marii Britanii. Este unul dintre aeroporturile preferate de companiile aeriane low-cost datorită taxei mici pe pasager. Aproape 10 milioane de persoane au tranzitat acest aeroport, în 2018.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: