Timişorenii se întrec la GO, cel mai important joc de strategie japonez

GO-ul, supranumit şi sportul minţii puternice, a reunit la Timişoara 120 de concurenţi din toată ţara, care se vor întrece pe parcursul a două zile în cadrul cupei "Walter Schmidt" ce se desfăşoară la Casa "Adam Müller-Guttenbrunn".

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea de-a X-a ediţie a cupei de Go "Walter Schmidt" a debutat astăzi la Timişoara. Anul acesta participă concurenţi din Timişoara, Arad, Oradea, Bistriţa, Brăila, Reşiţa, Cluj Napoca, Craiova, Slobozia, Bucureşti, Baia Mare, Târgu Mureş, Câmpina, Sibiu, Vatra Dornei, Lugoj şi Giarmata. Festivitatea de premiere va avea loc mâine , la ora 18:00 şi va fi precedată de un recital Koto (instrument muzical tradiţional japonez) susţinut de o interepetă din "Ţara Soarelui Răsare", Tomoko Kondo. Evenimentul este realizat cu sprijinul Federaţiei Române de GO, Casa "Adam Müller-Guttenbrunn" şi a Consiliului Judeţean Timiş.

Pionieri la GO

Timişoara este primul oraş din ţară în care s-a jucat GO. În 1944, studentul timişorean Walter Schmidt a descoperit, în podul unei case abandonate, un joc de GO manufacturat, împreună cu nişte vagi instrucţiuni în limba germană. Fără să intuiască pe atunci, acesta a fost momentul de început al practicării GO-ului în România. În anii 1982-1983, două evenimente importante marchează viaţa comunităţii jucătorilor de GO din Timişoara: prima participare a unui jucător român - Andras Venczel - la Campionatul Mondial de GO din Japonia şi înfiinţarea, la iniţiativa lui, Dumitru Ghiebaura a primului club de GO.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările