Timișoara pierde cursa pentru Arborele Anului în fața celor care au fraudat voturile

Timișoara pierde cursa pentru Arborele Anului în fața celor care au fraudat voturile

Platan secular la Timișoara 2

Stejarul din Tăietura și ulmul din Căpeni au avansat prin fraudă. Sute de voturi generate prin siteuri "fantomă" au fost deja anulate de organizatori, însă platanul secular de la Timișoara rămâne pe locul trei.

Au mai rămas patru zile până la închiderea voturilor pentru Arborele Anului 2011 în România. Îl ultimele săptămâni, platanul de 330 de ani din Timișoara a fost detronat de stejarul din Tăietura (județul Harghita) și ulmul din Căpeni (județul Covasna).

Se pare însă că primii doi clasați au avansat prin fraudă. În urma analizei voturilor exprimate, administratorii siteului www.arboreleanului.ro au constatat că au fost exprimate mai multe sute de voturi de pe adrese de e-mail generate prin siteuri precum yopmail.com, nincsmail.hu etc.GALERIE FOTO 1


“Concret, este vorba despre 926 de voturi anulate în cazul ulmului de la Căpeni şi de 604 voturi anulate pentru stejarului din Tăietura. Din partea organizatorilor s-a trimis un e-mail către fiecare dintre aceste adrese prin care s-a cerut reconfirmarea votului. Dat fiind faptul că este vorba de adrese „fantomă", voturile respective nu s-au confirmat. Ne exprimăm indignarea legat de astfel de proceduri şi până la finalul concursului vom anula voturile venite de la domain-urile de mai sus precum şi de la alte domain-uri similar”, au transmis organizatorii concursului, care fac și un apel la fair-play pe ultima sută de metri.

În urma voturilor de până acuma, stejarul din Tăietura se află pe primul loc cu 6.822 de voturi, iar ulmul din Căpeni are 6.763 de voturi. Pe locul trei se află platanul secular de la Timișoara cu 2.235 de voturi.GALERIE FOTO 2

Martor al istoriei

Platanul de pe strada Pomiculturii, gros cât două butoaie, stă postat în acel loc încă de pe vremea când oraşul era paşalâc turcesc. Şoferii care trec astăzi prin zonă s-au obişnuit cu copacul de pe şosea. Când s-a refăcut drumul, viteza a fost limitată şi au fost instalate semne de drum îngustat.

Platanul secular are o circumferinţă de 4,47 şi o înlţime de 21 metri. Este protejat şi, ca măsură de siguranţă, a fost înconjurat de municipalitate cu un gard metalic vopsit în galben.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările