Saxofonist de origine timişoreană, victima unei explozii de bombă în Israel

Muzicianul Peter Wertheimer, care trebuia să cânte la sfârşitul săptămânii în Timişoara, a suferit numeroase răni în urma exploziei unei bombe în sudul Israelului

Ştiri pe aceeaşi temă

Veste proastă pentru organizatorii Galei Jazz-Blues, care se va desfăşura în acest week-end, la Sala Capitol din Timişoara. Invitatul special din ziua de sâmbătă, renumitul saxofonist Peter Wertheimer, nu va mai veni la eveniment din cauza unui incident nedorit. Muzicianul care a emigrat în 1977 în Israel a fost victima unui explozii cu bombă, chiar când mergea cu microbusul la un concert în oraşul Bersheva, din sudul ţării.

„Am încercat să dau de el prin telefon, pentru a vedea dacă totul este în regulă cu venirea la Timişoara, trebuia făcută şi rezervarea pentru avion. Dar nicicum nu am reuşit. Am primit apoi un SMS de la el în care mi-a scris ce s-a întâmplat. În final, am şi vorbit la telefon, chiar dacă el mă auziea greu din cauza bandajului de la cap”, a declarat Johnny Bota, organizatorul Galei Jazz-Blues.

Microbuzul cu care se deplasa Peter Wertheimer, alături de alţi cinci muzicieni din trupa sa, a călcat pe o bombă, iar aposi s-a răsturnat de câteva ori. Din fericire nu a murit nimeni, însă toţi artiştii au ajuns în spital.

Peter Wertheimer a fost operat la gleznă, a avut o fractură de coste, a suferit lovituri în zona capului şi la mâna dreaptă.

Acum este mai bine, dar în convalescenţă. Mi-a trimis şi o poză pe twiter în care se vede că este bandajat la cap şi avea o cârjă în mână. Îi pare rău că nu a putut veni la Timişoara, dar a promis că va face tot posibilul să ajungă să cânte aici”, a mai spus Johnny Bota.


 
A cântat în orchestra Electrcord

Peter Wertheimer este unul din cei mai importanţi saxofonişti din lume. S-a născut în 1941 la Satu Mare, dar de mic părinţii lui s-au mutat la Timişoara. Tatăl lui Peter a fost un cunoscut violonist la Filarmonica din Timişoara, însă acesta cânta şi la saxofon, în restaurante.

Aşa a ajuns să îndreagească şi Peter Wertheimer acest instrument. El mai cântă şi la clarinet şi flaut. În Timişoara a cântat în mai multe trupe, însă apoi a plecat la Bucureşti, unde a devenit membru în orchestra Electrecord, cu care a efectuat şi turnee internaţionale. În 1977 a emigrat în Israel.

„Este un mare muzician de jazz. Urma sa vină la vară la festivalul de jazz de la Gărâna, alături de Eugen Gondi. Este unul din cei care sunt deja în programul de anul viitor. Nu am ştiu de această veste, e şocantă. Nu îmi vine să cred”, a declarat Marius Giura, directorul Festivalului de la Gărâna.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările