Primarul Timişoarei: „Această acţiune îmi va pune o grămadă de mafioţi în cap. Deranjez un cuib de viespi”

Primarul Timişoarei: „Această acţiune îmi va pune o grămadă de mafioţi în cap. Deranjez un cuib de viespi”

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, anunţă o amplă operaţiune de verificare a teraselor de pe malul Begăi FOTO Arhivă Adevărul

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat declanşarea unei ample operaţiuni de verificare a modului în care este folosit domeniul public al Municipiului Timişoara.

Potrivit edilului, sunt vizate în special terenuri de pe malul Begăi care aparţin oraşului, dar care „în ultimele decenii au fost ocupate şi folosite de persoane juridice fără un titlu de drept (contract de concesiune, de ocupare a domeniului public etc.)”.

Potrivit Primăriei Timişoara, pe multe dintre aceste terenuri au apărut construcţii (restaurante, săli de petrecere, terase) pentru care se va verifica existenţa autorizaţiei de construire şi documentele legale (avize/acorduri) în baza cărora funcţionează.

„Prin asta s-au pierdut zeci de milioane de lei în ultimii ani. Eu nu o să întorc capul să mă uit în altă parte, cum au făcut-o alţii. Ştiu că această acţiune îmi va pune o grămadă de mafioţi în cap. Ştiu că deranjez un cuib de viespi care până acum a avut protecţie. Mă aştept la procese, la denigrări şi campanii de manipulare prin ricoşeu. Vom aduce milioane de lei în bugetul local şi vom valorifica malul Begăi în beneficiul tuturor timişorenilor”, a transmis Dominic Fritz.

Primarul Timişoarei susţine că, pornind de la rapoartele Curţii de Conturi, a constatat că pe 11 hectare de teren din domeniul public al Municipiului Timişoara funcţionează activităţi private, iar „foarte multe funcţionează fără a avea niciun document şi fără să plătească niciun leu bugetului local”.

„Prin asta s-au pierdut zeci de milioane de lei în ultimii ani. Eu nu o să întorc capul să mă uit în altă parte, cum au făcut-o alţii. Ştiu că această acţiune îmi va pune o grămadă de mafioţi în cap. Ştiu că deranjez un cuib de viespi care până acum a avut protecţie. Mă aştept la procese, la denigrări şi campanii de manipulare prin ricoşeu. Vom aduce milioane de lei în bugetul local şi vom valorifica malul Begăi în beneficiul tuturor timişorenilor”, a mai transmis Dominic Fritz.

Edilul a dat şi exemplu de situaţii descoperite în urma unor verificări preliminare: terase care fie nu au plătit taxa de ocupare a domeniului public din anul 2013, fie au plătit o singură lună pe an (luna august); localuri care funcţionează fără acord de funcţionare, autorizaţie ISU şi au fost ridicate fără autorizaţie de construire; terase fără autorizaţie de construire, dar care au primit acord de funcţionare;  restaurante şi săli de nuntă construite pe terenul primăriei, fără autorizaţie de construire; baze sportive şi localuri care ocupă terenul primăriei fără a avea vreun contract de concesiune.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Culisele scandalului legat de steagurile străine de la Timişoara. „Tricolorul României e mai important”

O nouă amendă uriaşă pentru Colterm Timişoara. Sancţiunile totale depăşesc deja 35 de milioane de euro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările