Primăria Dumbrăviţa dă în judecată autorităţile pentru a cincea decizie de carantinare a localităţii

Primăria Dumbrăviţa dă în judecată autorităţile pentru a cincea decizie de carantinare a localităţii

Horia Bugarin, primarul Dumbrăviţei

Horia Bugarin, primarul comunei Dumbrăviţa, a dat în judecată autorităţile judeţene şi naţionale, pentru a cere în instanţă anularea măsurilor de carantinare.

Administraţia locală consideră că măsurile de carantinare instituite până acum au fost total ineficiente, rata de infectare rămânând constantă, de aproximativ 7 la 1.000 de locuitori, şi că măsurile de carantinare se iau diferenţiat în unităţile administrativ teritoriale din judeţul Timiş.
 
“Majoritatea locuitorilor din Dumbrăviţa îşi desfăşoară activitatea în Timişoara sau în zona limitrofă acesteia, mai mult, peste 1.000 de copii din Dumbrăviţa activează la şcolile din Timişoara şi o carantinare doar a comunei rămâne, în aceste condiţii, total ineficientă. În plus, carantinarea repetată şi ineficientă afectează activitatea cetăţenilor comunei, afectează activitatea şcolară, care, în aceste condiţii, este pur şi simplu periclitată, pentru că îi scade calitatea din cauza desfăşurării în mediul on-line”, a transmis Horia Bugarin, primarul comunei Dumbrăviţa.
 
Horia Bugarin  a înaintat un memoriu Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în care a explicat de ce măsura de carantinare este ineficientă, rata de infectare calculându-se pe un număr de locuitori mai mic decât cel real. 
 
„Suntem la a treia măsură de carantinare anul acesta. La începutul lunii ianuarie aveam o rată de infectare de 6,7, am fost din carantină în 30 ianuarie cu o rată de infectare de 6,11. Acum, rata de infectare este de 7,68. Am mai spus, măsura de carantinare doar a comunei Dumbrăviţa este total ineficientă. Se dovedeşte că rata de infectare nu scade”, mai spus Bugarin.   
 
În vederea reducerii ratei de infectare, primarul Horia Bugarin a avut întâlniri cu directorii tuturor supermarketurilor din comună pentru a se restrânge numărul clienţilor prezenţi în acelaşi timp în magazine iar Poliţia Locală a verificat toate unităţile de alimentaţie publică de pe raza comunei impunând, prin mijloace legale, respectarea măsurilor de evitare a răspândirii virusului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările