Opera rock-simfonic Meşterul Manole revine la Timişoara „Pentru că e legendă! Pentru că e istorie! Pentru că este unică!“

Opera rock-simfonic Meşterul Manole revine la Timişoara „Pentru că e legendă! Pentru că e istorie! Pentru că este unică!“

Josef Kappl, compozitorul operei rock Meşterul Manole

Opera Meşterul Manole, compusă de Josef Kappl - fost membru de bază în Phoenix, pe un libret de Victor Cârcu, revine la Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

După premiera absolută ce a avut loc pe scena Sălii Capitol acum cinci ani, Meşterul Manole, Opera Rock-Simfonic compusă de Josef Kappl pe un libret de Victor Cârcu revine la Timişoara. 
 
Opera este una dintre cele mai originale compoziţii în contextul muzicii contemporane, o îmbinare între motive muzicale de inspiraţie folclorică, momente de rock autentic şi scriitură orchestrală simfonică. 
 
Meşterul Manole va fi prezentat sub formatul operelor în concert, avându-I în distribuţie pe baritonul Dan Patacă (ManoleAlb), mezzo-soprana Mihaela Işpan (Miruna), bas-baritonul Lucian Oniţa (ManoleNegru) şi, ca invitat special, pe Radu Ioan Almăşan (Povestitorul). 
 
Participă Orchestra şi Corul Filarmonicii “Banatul” din Timişoara,  dirijate de Radu Popa, precum şi autorul Josef Kappl, care va interpreta partitura chitarei bass în grup de trio rock alături de Ion Dorobanţu (chitară) şi Cristi Raţiu (tobe). 
 
La întrebarea “De ce tocmai Opera Rock – Simfonic MeşterulManole?” Josef Kappl, compozitorul operei, răspunde: “Pentru că e legendă! Pentru că e istorie! Pentru că este unică! Pentru că s-a născut în Timişoara! Pentru că s-a bucurat de mult succes!Pentru că publicul timişorean o doreşte şi o merită!”.

Concertul va avea loc în 10 decembrie, de la ora 19.00.   

Evenimentul este organizat de Asociaţia Memoria Culturii, în parteneriat cu Filarmonica Banatul, cu susţinerea Ministerului Culturii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările