FOTO Fructus Plaza: 25 de milioane de euro pentru cea mai înaltă clădire din Timişoara

FOTO Fructus Plaza: 25 de milioane de euro pentru cea mai înaltă clădire din Timişoara

Fructus Plaza o clădire construită după standarde occidentale

Cea mai înaltă clădire de locuit din oraş are 14 etaje, a fost construită de o companie italiană, pe locul fostei fabrici Fructus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timişoara nu a fost şi nu este un oraş cu clădiri înalte. A avut însă tot timpul "piscurile" ei, iar de fiecare dată recordul trebuia să fie doborât. Astăzi, cea mai înaltă clădire din oraş are 14 etaje, a fost construită de o companie italiană, pe locul fostei fabrici Fructus. Inaugurarea ei a avut loc în 2012. 
 
Blocul turn este situat la câţiva paşi de centrul istoric al Timişoarei, pe strada Gheorghe Lazăr, în apropiere de Parcul Botanic. 

Investiţia s-a ridicat la aproximativ 25 de milioane de euro, iar pentru construcţia clădirii s-a folosit tehnică de cea mai înaltă calitate. Fructus Plaza este un proiect cu o mare economisire  energetică. Au fost folosite soluţii de construcţie bazate pe utilizarea materialelor izolante de avangardă şi a materialelor de ultimă generaţie: pereţii exteriori, pardoselile şi tavanul cu izolare termoacustica; uşi şi ferestre realizate din profile de aluminiu şi lemn, cu geam din strat dublu izolat termoacustic; geamuri cu autocurăţare şi faţade externe luminate construite cu materiale care izolează termoacustic.

Fructus Plaza are peste 50 de metri înălţime, 14 etaje pentru spaţii comerciale, birouri şi apartamente; 81 de apartamente rezidenţiale, de la 50 metri pătraţi la 360 metri pătraţi; 7.400 metri pătraţi de birouri, 1.100 metri pătraţi de suprafaţă comercială, 102 locuri auto situate în cele două etaje subterane şi cinci ascensoare cu 16 opriri.

Panoramă de pe cea mai înaltă clădire din Timişoara

Parterul este rezervat unor centre comerciale de renume, iar printre cei care au semnat contract de închiriere se află şi designerul Cătălin Botezatu. Pe primele cinci etaje sunt birouri, iar de la etajul şase şi până la 14 sunt aparatamentele. La ultimul nivel sunt apartamente penthouse. 

Italienii care au ridicat Fructus Plaza doresc să construiască o nouă clădire înaltă la Timişoara, de această dată de 16 etaje, chiar peste drum de actualul bloc, pe fostul spaţiu Timlibris. 
 
Hotel Continental a fost detronat
 
Pe locul doi se află Hotel Continental, care, cândva, cu ale sale 13 etaje, a dominat multe decenii înălţimile Timişoarei. Construit la începutul anilor 70, locuitorii l-au considerat o minunăţie din perspectiva tehnologiei cu care a fost contruit, reprezentând pentru mult timp atracţia oraşului. 
 
Ridicat în zona centrală a oraşului, hotelul are 164 de camere, iar după investiţiile recente este unul din cele mai luxoase locuri de cazare din Timişoara. 
 
citeste totul despre: