FOTO Piaţa din Timişoara care arată ca în poveşti în perioada sărbătorilor de iarnă

FOTO Piaţa din Timişoara care arată ca în poveşti în perioada sărbătorilor de iarnă

Piaţa Libertăţii din Timişoara FOTO Ş.Both

În Piaţa Libertărţii din Timişoara s-a conturat un mic orăşel al copiilor, acolo fiind amenajează şi un patinoar în aer liber.

GALERIE FOTO

Piaţa Libertăţii a fost transformată într-un veritabil orăşel al copiilor. Aceştia au la îndemână trenuleţul electric, caruselul cu maşinuţe şi căluţi electrici, dar şi ptinuarul de 600 de metri – care s-a dovesit una dintre destinaţiile de distracţie în aer liber preferate iarna trecută. Doar că de această dată patinuarul a fost aşezat în altă poziţie. 
 
În piaţă se află şi Atelierul creativ al lui Moş Crăciun. 
 
Spectaculoase sunt în acest an şi proiecţiile de pe clădiri. Mai exact cele de pe Primăria veche, Casa armatei şi Casa Timişeana.

Cei doi copacii din faţa Garnizoanei au fost îmbrăcaţi în sute de beculeţe. Şi acolo a fost amplasat un mic carusel.  
 
Casa cu atlanţi poate fi admirată în sfârşit după lucrările de restaurare. Clădirea ridicată în 1788, însă la începutul secolului al XX-lea a fost reconstruită după proiectul arhitectului Lipot Baumhorn. De atunci datează celebri „atlanţi” (personaje din mitologia grecească) care decorează imobilul şi care au fost iluminaţi arhiteonic.Citeşte şi:

VIDEO FOTO Timişoara a îmbrăcat hainele de sărbătoare. Târg de Crăciun, concerte, aprinderea luminiţelor colorate

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: