FOTO Mercure, primul mare brand hotelier care se deschide la Timişoara. Vor urma Ibis şi Radisson Blu

FOTO Mercure, primul mare brand hotelier care se deschide la Timişoara. Vor urma Ibis şi Radisson Blu

Hotelul Mercure se inaugurează în luna decembrie FOTO Ş.Both

Mercure este primul dintre marile branduri hoteliere construite la Timişoara pentru a găzdui turiştii în Capitala Culturală Europeană.

Orbis Hotel Group, cel mai mare operator hotelier din Europa de Est, partener strategic al francezilor de la Accor Hotels – lider pe segmentul de călătorii şi stil de viaţă în lume, este gata pentru inaugurarea primului hotel Mercure din România. Brandul de tip midscale se va fi deschis la Timişoara, oraş care în 2021 va fi Capitala Culturală Europeană. 
 
Hotel Mercure va avea 60 de camere şi care urmează să fie deschis în luna decembrie.
 
Acesta se află pe bulevardul Cetăţii nr.10, acolo unde iniţial ar fi trebuit să se construiască un imobil rezidenţial. Şi-a schimbat destinaţia în timpul construcţiei, după ce proprietarii s-au înţeles cu compania poloneză Orbis, cea care reprezintă Mercure în Europa Centrală şi de Est. 
 
Hotelul va avea şi o sală de conferinţă, un restaurant şi un café-bar intitulate Zaraza.


 
Grupul Accor deţine brandurile hoteliere Sofitel, Pullman, Novotel, Mercure, Ibis, All Seasons, Etap, Formule 1 şi Motel 6, având peste 4.000 de unităţi deschise în toată lumea.


 
În România deţine 13 hoteluri. Hotelul de patru stele Pullman Bucharest Wolrd Center (numit în trecut Sofitel) precum şi hotelurile din lanţurile Ibis de la Bucureşti (trei hoteluri), Arad şi Constanţa, Mercure de la Bucureşti (două unităţi), Sighişoara, Sibiu şi acum Timişoara, cât şi un Novotel, deschis tot din capitală.


 

 
Urmează să deschidă şi un Ibis la Timişoara
 
Orbis Hotel Group mai are în plan deschiderea unui hotel Timişoara. Polonezii au semnat cu Hotel Development S.A., deţinut de fraţii Marius şi Emil Cristescu, un contract de management pentru o perioadă iniţială de 15 ani, pentru primul hotel Ibis.
 
Hotelul se va construi în zona Timco şi va oferi 200 de camere şi apartamente, un restaurant, un bar, lounge, săli de conferinţă şi parcare proprie. Hotelul este programat să se deschidă în 2020.

 
Ibis, creat în 1974, este brandul economic al Accor Hotels, care garantează confortul şi un serviciu de calitate la cel mai bun preţ. Ibis este acum lider european pe segmentul hotelurilor economice, şi al patrulea cel mai mare lanţ hotelier din lume în categoria sa, cu peste 1.100 de hoteluri şi 145.000 de camere în 67 de ţări.
 
Se construieşte şi un Radisson Blu
 
Radisson Blu  - hotel internaţional de top, se va construi în noul cartier ISHO, în urma contractului între compania americană Carlson Rezidor şi Mulberry Development, deţinut de omul de afaceri Ovidiu Şandor.
 
Hotelul va avea 160 de camere, un restaurant şi un bar concept, de asemenea, un spaţiu de 1.000 metri pătraţi pentru socializare (inclusiv un ballroom), un centru performant de conferinţe şi un centru fitness care va funcţiona non-stop.


 
„Ne bucură să creştem prezenţa noastră în România, în conformitate cu strategia companiei, iar această nouă investiţie întăreşte prezenţa noastră în oraşele secundare din Europa de Sud Est. Apreciem bazele business-ului local şi îi mulţumim partenerului nostru, Mulberry Development, pentru angajamentul în acest proiect. Timişoara este un oraş foarte atractiv pentru noi, are un potential de dezvoltare semnificativ şi atrage investiţii majore bazate pe concepte noi”, a declarat Elie Younes, vice preşedinte executiv Carlson Rezidor Hotel Group.
 
Radisson Blu din Timişoara va fi finalizat în 2020.
 
The Rezidor Hotel Group este una din cele mai dinamice companii hoteliere din lume. Deţine 479 de hoteluri în toată lumea, cu peste 106.000 camere în curs de operare sau de dezvoltare în 79 de ţări.
Radisson Blu este o reţea de categorie patru până la cinci stele, hoteluri care operează în Europa, Africa şi Asia.
 
Alte hoteluri sunt în plină construcţie 
 
Hotel Galaxy se construieşte în fostul Institut de Studii şi Proiectări Energetice de pe strada Gheorghe Lazar nr.18-20, vizavi de fostul Alcatel. Unitatea este construită de cei care deţin şi Hotel Galaxy din Dumbrăviţa. Conform anunţului de pe şantier, lucrările au început în 27.11.2017 iar data finalizării ar fi trebuit să fie 27.11.2019. După stadiul lucrărilor, cu siguranţă nu se va deschide în acest an.

 
Sunt avansate în schimb lucrările la hotelul din Piaţa Sf.Gheorghe, deţinut de omul de afaceri Darius Jumanca. Hotelul de patru stele va avea 51 de camere, 12 apartamente, recepţie, o sală de conferinţe, un restaurant, un magazin la parter şi parcare subterană.
 
Investiţia totală se ridică la aproximativ 4 milioane de euro.
 
Darius Jumanca a reuşit să transforme cu succes una din clădirile istorice pe care le avea în proprietate. Este vorba de aparthotelul Iosefin Residence din Piaţa Kuttle – clasificat la patru stele.
 
Între timp, pe strada Eugeniu de Savoya a fost deschis deja hotelul De Savoya. 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: