FOTO Investiţii în domeniul hotelier la Timişoara. Mari branduri internaţionale îşi fac apariţia în capitala Banatului

FOTO Investiţii în domeniul hotelier la Timişoara. Mari branduri internaţionale îşi fac apariţia în capitala Banatului

Viitorul hotel Mercure din Timişoara FOTO Ş.Both

În anul 2021, când Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană, se aşteaptă un aflux mare de turişti, aşa că a început nebunia construcţiei de noi hoteluri.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO
În următoarea perioadă îşi vor face apariţia la Timişoara mai multe hoteluri de talie internaţională. Unele construcţii sunt în plină derulare, altele urmează să înceapă. 
 
Hotel Mercure
 
Cele mai avansate lucrări sunt la Hotel Mercure, care urmează să fie inaugurat în a doua parte a anului 2019. Acesta se va afla pe bulevardul Cetăţii nr.10. 
 
Clădirea certificat BREEAM, cea mai înaltă clasificare în controlul clădirilor ecologic, ar fi trebuit să fie un imobil de locuinţe. 
 
Şi-a schimbat destinaţia după ce proprietarii s-au înţeles cu Orbis Hotel Group, cel mai mare operator hotelier din Europa de Est, partener strategic al AccorHotels – lider pe segmentul de călătorii şi stil de viaţă în lume, pentru realizarea unui hotel Mercure - brandul de tip midscale.
 
 
Hotelul este prevăzut să aibe 60 de camere. 
 
 
 
Hotel Ibis
 
Orbis Hotel Group mai are în plan deschiderea unui hotel Timişoara. Aceştia au semnat cu Hotel Development S.A. un contract de management pentru o perioadă iniţială de 15 ani, pentru primul hotel Ibis.
 
"Orbis este cel mai mare grup hotelier din Europa de Est şi, odată cu sosirea brandului Ibis la Timişoara, ne consolidăm şi mai mult poziţia de lider în România. Sunt convins că brandul Ibis, cunoscut şi apreciat pe plan internaţional, cu sprijinul regional al Orbis, va asigura o vizibilitate excelentă pentru Timişoara ca destinaţie turistică, iar hotelul, datorită experienţei oferite oaspeţilor, va contribui în mod decisiv la calitatea ospitalităţii din oraş "- a transnmis Gilles Clavie, preşedinte şi CEO al Orbis.
 
Platforma Timco. Clădirea din imagine urmează să fie demolată pentru a face loc hotelului Ibis FOTO RATT
 
Hotelul nou construit, situat în vecinătatea centrului oraşului, în zona Timco, va oferi 200 de camere şi apartamente, un restaurant, un bar, lounge, săli de conferinţă şi parcare proprie. Hotelul este programat să se deschidă în 2020.
 
Ibis este brandul economic al AccorHotels, care garantează confortul şi un serviciu de calitate la cel mai bun preţ. Creat în 1974, Ibis este acum lider european pe segmentul hotelurilor economice, şi al patrulea cel mai mare lanţ hotelier din lume în categoria sa, cu peste 1.100 de hoteluri şi 145.000 de camere în 67 de ţări.

 
Hotelurile sub umbrella AccorHotels sunt Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel, Mercure, Ibis, Ibis Styles şi Ibis budget. 
 
Radisson Blu
 
Radisson Blu  - hotel internaţional de top, se va construi în noul cartier ISHO, în urma contractului între Carlson Rezidor şi Mulberry Development.
 
Hotelul va avea 160 de camere, un restaurant gastronomic şi un bar concept, de asemenea, un spaţiu de 1.000 metri pătraţi pentru socializare (inclusiv un ballroom), un centru performant de conferinţe şi un centru fitness care va funcţiona non-stop.
 
The Rezidor Hotel Group este una din cele mai dinamice companii hoteliere din lume. Deţine 479 de hoteluri în toată lumea, cu peste 106.000 camere în curs de operare sau de dezvoltare în 79 de ţări.
 
 
„Ne bucură să creştem prezenţa noastră în România, în conformitate cu strategia companiei, iar această nouă investiţie întăreşte prezenţa noastră în oraşele secundare din Europa de Sud Est. Apreciem bazele business-ului local şi îi mulţumim partenerului nostru, Mulberry Development, pentru angajamentul în acest proiect. Timişoara este un oraş foarte atractiv pentru noi, are un potential de dezvoltare semnificativ şi atrage investiţii majore bazate pe concepte noi”, a declarat Elie Younes, vice preşedinte executiv Carlson Rezidor Hotel Group.
 
Noul hotel Radisson Blu din Timişoara va fi finalizat în 2020.
 
Rezidor operează brandurile Radisson Blu şi Park Inn în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.
 
Hotel Galaxy
 
Hotel Galaxy se construieşte în fostul Institut de Studii şi Proiectări Energetice de pe strada Gheorghe Lazar nr.18-20, vizavi de fostul Alcatel.
 
Fostul ISPE se transformă complet FOTO RATT
 
Unitatea este construită de cei care deţin şi Hotel Galaxy din Dumbrăviţa. 
 
 
Informaţii despre lucrare aflăm de pe panoul de identificare a investiţiei scrie:  “Lucrările de construcţii pentru turism şi alimentaţie public - schimbare destinaţie din SAD în hotel cu restaurant şi cafenea, modificări interioare şi exterioare, extindere (terasă exterioară şi lift), spaţiu ethnic şi depozitare exterior în corpul existent, garaj, supraetajare rezultând S+P+4 Etaje, construire spaţiu ethnic P, împrejmuire şi amenajare parcela, construcţii cu character provizorii: Firme, sigla pe clădire şi totem pe teren”.
 
 
Lucrările au început în 27.11.2017 iar data finalizării este 27.11.2019.

 
Hotel Sfântu Gheorghe
 
Lucrările la hotelul din Piaţa Sf.Gheorghe sunt în plină desfăşurare. Timp de un an, din noiembrie 2016, nu s-a lucrat, pentru că Tribunalul Timiş a decis suspendarea autorizaţiei de construcţie a Hotelului Sf.Gheorghe, până la finalizarea definitivă a procesului pe care omul de afaceri Darius Jumananca a avut-o cu o asociaţie de locatari vecină, care a reclamat mai multe ilegalităţi în emiterea autorizaţiei. Într-un final, vecinii şi-au retras plângerea în instanţă.
 
 
S-a mai pierdut apoi mult timp cu descărcarea arheologică. 
 
Hotelul de patru stele va avea 51 de camera, 12 apartamente, recepţie, o sală de conferinţe, un restaurant, un magazin la parter şi parcare subterană. 
 
Investiţia totală se ridică la aproximativ 4 milioane de euro.
 
 
Darius Jumanca a reuşit să transforme cu succes una din clădirile istorice pe care le avea în proprietate. Este vorba de aparthotelul Iosefin Residence din Piaţa Kuttle –clasificat la patru stele.

Alte proiecte hoteliere

Mai există alte câteva planuri de a construi hoteluri în Timişoara. Un hotel urmează să se facă în ansamblul mixt care se preconizează pe locul fostului Liceu de Arte (Liceul Israelit) de lângă Primăria Timişoara. Deocmdată se discută despre PUZ, care nu a fost aprobat încă de Municipalitate. 
 
De asemenea, o clădire de birouri de pe strada Eugeniu de Savoya urmează să se transforme în hotel.
 

 

citeste totul despre: