FOTO Un an de Şcoală Britanică în Timişoara. Experienţă multiculturală - 330 de elevi din 20 de ţări

FOTO Un an de Şcoală Britanică în Timişoara. Experienţă multiculturală - 330 de elevi din 20 de ţări

British International School of Timişoara

British International School of Timişoara a încheiat cu succes un prim an. Impactul a fost deosebit incă din primele săptămâni de funcţionare, dovadă fiind listele de aşteptare pentru toţi anii de studiu,

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

British International School of Timişoara şi-a deschis porţile în septembrie 2019, cu puţin peste 200 de copii, pentru ca, în primele luni de funcţionare, să ajungă la peste 270 de elevi.
Cererea ridicată pentru noi inscrieri, după începerea cursurilor, a determinat creşterea capacităţii de şcolarizare. Pentru noul an şcolar mai sunt disponibile doar câteva locuri.
 
“Am fost plăcut surprinşi să constatăm ataşamentul părinţilor şi al copiilor, astfel încât, în ciuda perioadei atipice prin care trecem, aceştia nu doar că ne-au rămas alături, dar recomandă activ şcoala noastră, acest lucru continuand să atraganumeroase familii în proiectul nostru. În acest moment, avem peste 330 de elevi înscrişi din 20 de ţări şi ne îndreptăm spre capacitatea maximă. Mai avem doar 25 de locuri disponibile împărţite pe anii de studiu pentru anul şcolar următor. Acest lucru este extraordinar, ne dă încredere, dar ne şi responsabilizează“, a declarat Ciprian Ţiplea, directorul British International School of Timişoara.

 
British International School of Timişoara şi-a început activitatea într-un campus situat în nordul oraşului, pe strada Aurora, construit în jurul unei clădiri istorice complet renovate, clădire ce datează din 1910.

 
Pe lângă implementarea programei academice şi a programelor specifice, şcoala a derulat cu succes o serie de evenimente: sărbătorirea zilei Naţiunilor Unite, spectacolul de iarnă a şcolii primare, primul concert de colinde şi o serie de alte proiecte şi evenimente care se regăsesc în prima revista a scolii - BIST Phoenix Magazine, care se regaseste si in format digital pe site-ul scolii. 
 
 
Un alt punct de referinţă îl reprezintă acreditările obţinute –scoala a obţinut acreditările internaţionale, Cambridge şi COBIS, în timp record. 
 
Şcoala online în timpul pandemiei
 
În timpul pandemiei, British International School of Timisoara a adoptat rapid primele măsuri şi a implementat gradual şcoala online, punând la dispozitia elevilor şi părinţilor instrumente şi platforme dintre cele mai potrivite pentru acest gen de şcolarizare. Astfel, a fost continuat într-un mod eficient programul educaţional, luând însă în calcul echilibrul emoţional al copiilor şi timpul de expunere la ecrane. 

 
Din acest motiv programul a fost flexibil, a conţinut o serie de strategii şi componente specifice şi a fost adaptat vârstei copiilor. 

 
Ca răspuns la situaţia actuală, BIST a implementat şi un program de tipul “summer school” pentru patru săptămâni pe perioada verii.  Programul este foarte apreciat, astfel încât, printr-un sistem de prezenţă alternativă, ţinând cont de toate normele de siguranţăşi sănătate, toţi copiii au avut ocazia să participe în campus-ul şcolii - cu precădere în aer liber - la o serie de activităţi distractive şi educative. Copiii s-au bucurat să se reîntâlnească, să socializeze şi să se joace împreună într-un cadru placut şi sigur.

 
Pregătiri pentru noul an şcolar
 
British International School of Timişoara propune clase cu un colectiv restrâns de elevi – maximum 20 de elevi în fiecare clasă, respectiv un cadru didactic la fiecare zece elevi în ciclul primar. Şcoala beneficiază de facilităţi şi tehnologie digitală moderne, resurse educaţionale de calitate precum şi laboratoare special destinate orelor de informatică, artă, muzică, drama, ştiinţe.De asemenea, şcoala pune la dispoziţia elevilor un spaţiu generos pentru educaţia în afara sălii de clasă, îmbinând armonios activităţile didactice cu cele de recreere. 

 
Pe tot parcursul şcolarizării, elevii beneficiază de consiliere academică cu scopul de a-i ghida înspre un program educaţional adecvat şi adaptat pasiunilor şi abilităţillor acestora.
 
“Uitându-ne spre viitor, ne pregătim pentru noul an şcolar şi lucrăm intens la noile norme de siguranţă şi o serie de proceduri menite să sprijine copiii şi profesorii să se adapteze la situaţia actuală. Avem în vedere câteva scenarii posibile pentru a facilita derularea procesului educaţional”, mai spune Ciprian Ţiplea.
 
 
Predarea este în limba engleză, dar limba română este parte din curriculum. Personalul didactic este format majoritar din profesori internaţionali din Marea Britanie, dar şi alte ţări, cu experienţă de predare în şcoli similare din întreaga lume. Şcolarizarea începe de la vârsta de patru ani pentru clasa pregătitoare şi continuă până la 18 ani (ultimul an de liceu), când elevii vor absolvi cu Bacalaureatul Internaţional.Citiţi şi:
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: