UPDATE Focare COVID la un spital de psihiatrie şi la un abator Smithfield. Opt vietnamezi, testaţi pozitiv

UPDATE Focare COVID la un spital de psihiatrie şi la un abator Smithfield. Opt vietnamezi, testaţi pozitiv

Două noi focare de infecţii cu coronavirus au fost descoperite în Timiş FOTO Arhivă

Şase pacienţi de la un spital de psihiatrie şi opt vietnamezi angajaţi ai unui abator Smithfield au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Autorităţile confirmă oficial cele două focare.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Smithfield a transmis un punct de vedere în care confirmă că mai mulţi angajaţi ai companiei au fost depistaţi cu COVID-19. „În urma testarilor au fost depistate  cazuri de infectare cu COVID-19 la unii dintre angajaţii noştri. Dorim să vă asigurăm că tratăm cu maximă responsabilitate această situaţie. Suntem în permanent dialog cu autorităţile şi depunem toate eforturile pentru a soluţiona împreună situaţia. Păstrăm legătura angajaţii noştri şi familiile acestora şi le suntem alături pentru a le oferi întregul sprijin necesar”, arată companie. 

Smithfield a mai transmis că în colaborare cu autorităţile responsabile, „a instituit imediat protocolul recomandat situaţiei semnalate şi a implementat o serie de măsuri suplimentare, menite a limita posibila răspândire a virusului şi a-i proteja pe ceilalţi angajaţi”.  „În acest moment, toţi contacţii direcţi sunt consemnaţi în autoizolare si au fost luate măsuri de igienizare suplimentare faţă de rutina zilnică deja implementată în cadrul tuturor punctelor de lucru. Totodată, dorim să specificăm că virusul Covid-19 este o boală respiratorie şi până acum NU există nicio dovadă că virusul se poate transmite prin ingerarea de alimente, conform studiului publicat de Organizaţia mondială a sănătăţii  sau de Centrul european pentru prevenţia şi controlul bolilor. Deşi este un virus cu transmitere extrem de rapidă, ruta de infectare rămâne cea de la persoană la persoană”, a mai transmis Smithfield, care a dat asigurări că la nivelul companiei s-au luat o serie de măsuri pentru prevenirea infecţiilor. 

Ştirea iniţială

Două focare noi de infecţii cu coronavirus au fost descoperite în judeţul Timiş. Într-unul din cazuri e vorba de Spitalul de Psihiatrie Gătaia. Şase pacienţi de aici au fost depistaţi cu COVID-19. Un al doilea nou focar din Timiş a fost descoperit la un abator Smithfield. Opt vietnamezi au fost descoperiţi cu COVID-19 în urma testării la care au fost supuşi toţi angajaţii abatorului.

Prefectura Timiş a confirmat oficial ambele focare. „În ceea ce priveşte focarul de COVID-19 de la a Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, precizăm faptul că au fost confirmate 6 cazuri, iar ancheta epidemiologică efectuată de Direcţia de Sănătate Publică Timiş este în desfăşurare, fiind recoltate peste 100 de probe de la personalul medical şi pacienţii spitalului. Referitor la focarul de la o unitate de procesare a cărnii, unde 8 angajaţi vietnamezi au fost contaminaţi cu coronavirus este în curs de desfăşurare ancheta epidemiologică a DSP. Cei 8 angajaţi vietamenzi, împreună cu alti 60 de angajaţi din Vietnam, locuiau în spaţii locative puse la dispoziţie de angajator. Cei 60 de angajaţi vietnamezi au fost izolaţi sub supraveghere timp de 14 zile. Despre acest caz a fost anunţat Centrul Naţional pentru Coordonarea Interventiei în vederea informării Ambasadei Vietnamului din România”, a tansmis purtătorul de cuvânt al Prefecturii Timiş, Daniela Fetescu.

Prefecrtura Timiş mai arată în data de 12 iulie 2020, numărul cazurilor din Timiş confirmate de la debutul pandemiei a ajuns la 600. Totodată, conform Direcţiei de Sănătate Publică sunt internate 33 de personae.

Vă mai recomandăm:

Cum a fost stins unul dintre principalele focare de COVID-19 din România: „La un moment dat nu am respectat legea“

Focar de coronavirus la Spitalul CFR din Timişoara. Trei asistente şi trei pacienţi, testaţi pozitiv cu Covid-19. Se aşteaptă alte 30 de rezultate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: