Dosarul şefului din Poliţie acuzat că l-a omorât în bătaie pe navetistul care l-a călcat din greşeală pe picior. Ultimele decizii luate de judecători

Dosarul şefului din Poliţie acuzat că l-a omorât în bătaie pe navetistul care l-a călcat din greşeală pe picior. Ultimele decizii luate de judecători

Viorel Ivănescu, bărbatul omorât în bătaie de şeful Poliţiei şi concubina lui Viorel, care a aflat ce a păţit bărbatul abia după ce a făcut propria anchetă FOTO Daniel Dancea

Tribunalul Timiş are pe rol un dosar extrem de complicat în care fostul şef al Poliţiei Oraşului Gătaia, Daniel Disagă, este acuzat că l-a omorât în bătaie pe un bărbat care l-a călcat din greşeală pe picior, în microbuzul de navetă. Arestat  la mai bine de un an de la producerea faptelor, Disagă a fost plasat în arest la domiciliu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş l-au trimis la începutul acestui an în judecată pe fostul şef al Poliţiei Gătaia, Daniel Ion Disagă, acuzat că  l-a omorât în bătaie pe Ivănescu Viorel, un bărbat cu care a avut o altercaţie în microbusul de navetă după ce bărbatul l-ar fi călcat din greşeală pe poliţist pe picior.

Potrivit anchetatorilor, victima ar fi primit mai multe palme de la poliţist. Palmele nu l-au doborât. „După ce a pătruns în birou, fără să se dezechilibreze ori să fie deranjată de palmele primite, victima s-a dus înspre geamul din capătul biroului. Imediat, inculpatul a intrat nervos în birou şi s-a dus înspre victimă pe care a început să o înjure, continuând să o certe pe un ton ridicat pentru modul în care s-a comportat în microbuz. Victima s-a uitat mirată la comisarul Disagă, chiar flegmatic şi i-a răspuns: «Dar ce am făcut, că nu am omorât pe nimeni»”. A fost reacţia care a dezlănţuit iadul.

Potrivit rechizitoriului, Disagă s-a năpustit asupra victimei şi a încercat să îl lovească pe Ivănescu cu palma peste faţă. Bărbatul a parat lovitura, iar poliţistul i-a dat victimei un pumn în bărbie, „puţin în stânga bărbiei, pe sub mâinile încă ridicate ale victimei“. Viorel Ivănescu s-a dezechilibrat şi a căzut pe podea, lovindu-se cu capul de mobilierul din birou şi de parchet. Victima a decedat, dar poliţistul nu a recunoscut incidentul, procurorii reţinându-l abia după un an şi jumătate.

După şase luni de arest preventiv, judecătorul care judecă dosarul fostului şef al Poliţiei a dispus plasarea în arest la domiciliu a lui Disagă. „Se poate constata că, în continuare, menţinerea faţă de inculpat a unei măsuri preventive privative de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică. Instanţa apreciază, însă, că raportat la  împrejurările concrete ale cauzei şi la stadiul procesual, sunt întrunite condiţiile pentru a se dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu o măsură preventivă mai blândă, dar tot privativă de libertate, respectiv măsura arestului la domiciliu”, se arată în decizia de plasare a lui Disagă în arest la domiciliu.

La ultimul termen de judecată, magistraţii Tribunalului Timiş i-au permis lui Disagă să părăsească domiciliul pentru a se interna la Spitalul Judeţean Timişoara, în perioada  12.05.2016 - 19.05.2016 inclusiv.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările