Directorul care se ocupă de-o viaţă de spaţiile verzi din Timişoara, demis. „S-au găsit grave abateri de la atribuţiile de servici”

Directorul care se ocupă de-o viaţă de spaţiile verzi din Timişoara, demis. „S-au găsit grave abateri de la atribuţiile de servici”

Andrei Drăgilă (primul din dreapta) are deja 70 de ani

Andrei Drăgilă, omul care conduce de 30 de ani Horticultura, societatea Primăriei Timişoara care gestionează spaţiul verde din oraş, a fost demis de Consiliul de Administraţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul Consiliul de Administraţie al S.C. Horticultura S.A. a decis, în unanimitate, în cadrul unei şedinţe, demiterea directorului executiv Andrei Drăgilă pentru grave abateri de la atribuţiile de serviciu, abateri care au avut efecte negative asupra modului de întreţinere al zonele verzi şi al parcurilor din zona centrală şi care au adus prejudicii semnificative bunei funcţionări societăţii pe care a condus-o, se aratî într-un comunicat transmis, vineri, 21 ianuarie. 

Toţi cei şapte membri ai Consiliului de Administraţie au constatat că fostul director executiv nu şi-a îndeplinit obligaţiile legale, asumate prin contractul de mandat. 

“Fostul director executiv al societăţii nu a luat măsuri pentru a creşte veniturile din surse alternative, preferând ca societatea să se bazeze doar pe contractele cu municipalitatea şi pe veniturile pe care le aduc acestea. Nu a instituit nicio modalitate clară de evaluare a calităţii serviciilor prestate, nici în urma adreselor venite de la Direcţia de Mediu, în care erau reclamate deficienţe, lucru extrem de grav având în vedere că, la 3 astfel de notificări, contractul cu Primăria Municipiului Timişoara, principalul aducător de venituri pentru societate, poate fi reziliat. Printre notificările venite de la Direcţia de Mediu se numără şi cea referitoare la deteriorarea Parcului Rozelor din cauza întreţinerii deficitare. Directorul executiv nu s-a îngrijit de buna întreţinere a patrimoniului societăţii. În urma vizitelor efectuate de membrii CA la serele şi pepiniera societăţii au fost constatate lipsa curăţeniei, imposibilitatea identificării stocurilor de plante deţinute şi lipsa de întreţinere a echipamentelor”, au transmis cei de la Horticultura S.A. 

Andrei Drăgilă, acum în vârstă de 70 de ani, conducea Spaţiile Verzi timişorene, actuala Horticultura (înfiinţată după Revoluţie), de 38 de ani. 

Neregulile găsite de Consiliul de Administraţie

Consiliul de Administraţie a constatat că Drăgilă nu a prezentat un plan de management, iar atunci când, după repetate solicitări a făcut-o, a transmis în fapt planul de administrare întocmit de Consiliul de Administraţie precedent, care nu are dezvoltată componenta de management cerută de lege. A împiedicat realizarea auditului, încălcând astfel direct dispoziţia CA din data de 18 iunie 2021 şi nu a prezentat un plan de remediere a deficienţelor constatate de membrii CA în Parcul Botanic, în urma vizitei din data de 9 iulie 2021. 

De asemenea, nu a îndeplinit strategia stabilită în planul de administrare pentru majoritatea punctelor asumate, nu a prezentat, conform contractului de mandat, situaţia cheltuielilor societăţii, oferind doar informaţii parţiale şi acelea doar în urma unor solicitări repetate.

Lui Andrei Drăgilă i s-a mai reproşat şi că nu a respectat rolul Consiliului de Administraţie şi a dat dovadă de lipsă de transparenţă în transmiterea de informaţii către membrii acestuia, conform solicitărilor, conducând astfel la împiedicarea desfăşurării activităţii Consiliului în bune condiţii.

Pentru toate aceste motive, membrii Consiliului de Administraţie al S.C. Horticultura S.A. au decis revocarea mandatului directorului executiv.

Noul director interimar al societăţii vorbeşte patru limbi străine

Locul lui Drăgilă va fi ocupat, interimar, pe o perioadă de patru luni, de inginerul Dan Rusu. Antreprenor cu experienţă, a lucrat la filiale ale unor companii multinaţionale cu 700 de angajaţi şi cifre de afaceri de peste 50 de milioane de euro, atât din România, cât şi din Serbia.

Cunoscător a patru limbi străine, acesta a ocupat diverse funcţii de management în companii naţionale şi internaţionale timp de peste 27 de ani.

Noul director interimar al societăţii va avea ca primă sarcină din partea Consiliului de Administraţie realizarea unui inventar şi eficientizarea societăţii prin diversificarea surselor de venit. În acelaşi timp, Consiliul Local Timişoara va lansa concursul deschis pentru ocuparea acestei funcţii. 

VĂ MAI RECOMANDĂM SĂ CITIŢI:

Omul care conduce de 38 de ani Spaţiile verzi în Timişoara, trimis la pensie: Au trecut regimuri, guverne, mineriade, primari şi generaţii întregi de consilieri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările