Târgu-Mureş: Horaţiu Cioloboc a marcat 50 de goluri în divizia A

Târgu-Mureş: Horaţiu Cioloboc a marcat 50 de goluri în divizia A

Târgu-Mureş: Horaţiu Cioloboc a marcat 50 de goluri în divizia A

Mureşeanul a jucat fotbal timp de 22 de ani, ajungând la echipe precum U Craiova  şi U Cluj, marcând peste 50 de goluri în divizia A.


Horaţiu Cioloboc este un nume cunoscut pentru microbiştii mureşeni, cariera sa fotbalistică parcurgând o traiectorie ascendentă pe parcursul a 22 de ani de activitate în domeniu. „Pasiunea pentru fotbal o am din copilărie, când jucam cu colegii în curtea şcolii şi visam să ajung fotbalist. Dragostea pentru sport am moşternit-o, atât eu cât şi fraţii mei, de la tata, care a fost jucător de volley la Dinamo Târgu-Mureş”, mărturiseşte Horaţiu Cioloboc.

Prima echipă

 Cariera sa fotbalistică a început după absolvirea Şcolii Sportive, iar prima echipă a fost Mureşul Topliţa, care în 1984 era în Divizia C. „Am terminat liceul la Topliţa, iar în 1986 am revenit la Târgu-Mureş, la echipa Metalotehnica, pentru ca în 1881 fostul preşedinte al ASA Târgu- Mureş, Cornel Cacovean să mă ia la echipă”, spune Horaţiu Cioloboc. Alături de ASA Târgu-Mureş, Horaţiu Cioloboc a avut momente de neuitat, echipa reuşind promovarea în Divizia A în anul 1990. „În anii ’91-’92, cât timp am jucat în Divizia A am fost goaltegetterul echipei, marcând 12 goluri”, îşi aminteşte fostul jucător.

Transfer la U Craiova

Prestaţia sa a fost observată de reprezentnaţii U Craiova, Dinamo şi Steaua, care i-au propus transferul, dar mureşeanul a  ales echipa din Bănie. „În 1992 m-am transferat la U Craiova, la dorinţa antrenorului Sorin Cârţu şi am jucat un an acolo. A fost un an fructuos pentru echipă, am terminat pe locul III în clasamentul Diviziei A şi am câştigat Cupa României în finala de la Bucureşti împotriva echipei Dacia Unirea Brăila. Am fost goalgetterul echipei U Craiova în acea perioadă, dar am plecat datoprită problemelor financiare cu care se confrunta clubul”, mărturiseşte Horaţiu Cioloboc.

Sub îndrumarea lui Ioan Andone

Fostul jucător se transefră la Oţelul Galaţi, unde joacă doi ani, iar apoi ajunge la U Cluj. „Atunci a fost cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea de fotbalist. L-am avut antrenor o vreme pe Ioan Andone, fiind atacant, iar mai apoi mijlocaş. Antrenamentele erau solicitante, mai ales în cantonamente, când aveam chiar şi trei antrenamente pe zi”, spune Horaţiu Cioloboc.

Sfârşit de carieră fotbalistică


După un accident la antrenamente  în vara lui 2003 Horaţiu Cioloboc suferă de hernie de disc şi decide să renunţe la sportul de performanţă, însă antrenează echipele ASA şi Transil Târgu-Mureş. Anul trecut a fost director executiv al echipei FC Municipal, iar în prezent Horaţiu Cioloboc este director coordonator al Clubului Sportiv „Mureşul” şi administrează bazele sportive ale oraşului.

Întrebări şi răspunsuri?

Cum e fotbalul actual faţă de cel de acum 20 de ani?

Acum s-au băgat bani mulţi în fotbal, ceea ce e un lucru îmbucurător, dar asta nu înseamnă că cei care investesc se şi pricep la sportul ăsta. Acum metodele de pregătire a fotbaliştilor s-au schimbat, există aparate care îi fac să progreseze mai repede, dar din punct de vedere calitativ refuz să cred că sunt fotbalişti mai talentaţi ca acum 20-30 de ani.

Cât de important e publicul la un meci de fotbal?

Fără spectatori un meci  e ca mâncarea fără sare. Din păcate publicul din România nu are cultura spectacolului. Pe de o parte publicul insuflă energie echipei, dar poate face şi rău echipei pe care o susţine.

Ce-i place:

Îi plac oamenii corecţi, care se ţin de cuvânt. Iubeşte să facă mişcare, să iasă cu familia la iarbă verde. Iubeşte muntele, adoră să schieze. Îi place să joace tenis de câmp şi să urmărească emisiunile de sport de la TV, în care prezentatorii sunt „oameni tăioşi”. Îi place să-şi ajute soţia în gospodărie.

Ce nu-i place:


Nu-i place ipocrizia. Nu suportă oamenii cu două feţe, care uită de unde au plecat. Regretă că în oraş nu sunt destule baze sportive pentru ca cei mici să poată face mişcare. 

Profil:
Data naşterii:
29 septembrie 1967  în comuna Râciu, judeţul Mureş
Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca
Licenţiat în fotbal şi atletism
Profesie: fost fostbalist şi antrenor
               în prezent, director coordonator al Clubului Sportiv „Mureşul”
Stare civilă:
Căsătorit, doi copii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: