Primarul Târgu-Mureşului despre mitingul secuilor: ”Unele mesaje transmise duminică au avut ca scop atragerea electoratului!”

Primarul Târgu-Mureşului despre mitingul secuilor: ”Unele mesaje transmise duminică au avut ca scop atragerea electoratului!”

Primarul Târgu-Mureşul e de părere că manifestaţia de duminică a avut un puternic caracter electoral

În jur de 4.000 de etnici maghiari au participat duminică la o manifestaţie pentru obţinerea autonomiei aşa zisului ţinut secuiesc. Primarul Dorin Florea a comentat marşul ca fiind unul normal, legal, dar cu mici derapaje electorale, care aduc prejudicii Târgu-Mureşului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii politici de Mureş se luptă pentru ca Târgu-Mureşul să devină capitala viitoarei regiuni Centru, odată cu finalizarea procesului de regionalizare a ţării. În aceste condiţii, Dorin Florea consideră că manifestaţia a avut un puternic caracter electoral, care aduce prejudicii mureşenilor în vederea regionalizării.

Consider ca fiind absolut normal ca într-o ţară europeană să se poată manifesta în legătură cu orice subiect. Revendicările liderilor maghiari sunt, de regulă, adiacente unor campanii electorale, fără să se pună accentul pe problemele cu adevărat importante pentru mureşeni, indiferent de etnia acestora. Spun asta, pentru că problemele care îi preocupă pe maghiari îi preocupă şi pe români, şi fac referire aici la prosperitate şi la viitorul copiilor lor. Revendicative cu caracter nostalgic creează foarte mult rău în ceea ce înseamnă viitorul nostru într-o Europă a valorilor. E important să apărăm cultura, învăţământul, rolul şi rostul Târgu Mureşului, în ceea ce priveşte viitoarea reconstrucţie regională a ţării, dar anumite mesaje transmise în timpul mitingului acolo au fost făcute cu scopul de a câştiga un capital electoral pentru o parte din liderii organizaţiilor participante”, e de părere primarul Târgu-Mureşului. Florea a făcut referire la scandările unei părţi a manifestanţilor, care cereau ”un nou Trianon” sau care afirmau că ”ţinutul secuiesc nu e România”.

Reprezentanţii Consiliului Naţional Secuiesc au înmânat o petiţie prefectului de Mureş, cu scopul obţinerii autonomiei ţinutului secuiesc, fără ca aceasta să fie semnată. În petiţia cu pricina, organizatorii mitingului solicită ca ipoteticul ţinut secuiesc să devină regiune de sine stătătoare şi să îi fie garantată prin lege autonomia teritorială. În plus, prin documentul respectiv se cere schimbarea condiţiilor de reorganizare administrativ-teritorială a ţării, astfel încât să nu lezeze interesele poporului secuiesc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările