Ciprian Dobre e nemulţumit de redistribuirea voturilor

Ciprian Dobre e nemulţumit de redistribuirea voturilor

Ciprian Dobre consideră că actualul sistem de vot a permis o malformaţie parlamentară

Preşedintele PNL Mureş şi totoidată preşedintele Consiliului Judeţean, Ciprian Dobre, s-a arătat nemulţumit de modul în care au fost redistribuite voturile, etapă în urma căreia mai mulţi reprezentanţi ai USL-ului mureşean au fost scoşi din schema parlamentară.

El şi-a exprimat dezamăgirea faţă de situaţia care a dus ca Ştefan Someşan şi Manuel Butiulcă să nu se regăsească în listele finale din Parlament, deşi au obţinut multe voturi în colegiile în care au candidat, în locul lor ajungând candidaţi cu mult mai puţine voturi primite de la alegători.

În ceea ce mă priveşte, consider că sistemul de alegere uninominal al parlamentarilor, care a dus la situaţia de a avea doi parlamentari pe un singur colegiu, a permis crearea unui sistem binominal. 588 de parlamentari în loc de 471 este o malformaţie a Parlamentului României, cred că e clar pentru toată lumea. Dacă ar fi fost aprobat sistemu în urma căruia cel ce ar fi câştigat alegerile ar fi câştigat cu adevărat tot Parlamentul, atunci ARD nu ar fi avut nici măcar un reprezentant în Camera Deputaţilor sau în Senat, ales pe teritoriul României", a afirmat Dobre.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările