Caravana Astra Film poposeşte în sufragerie J'ai Bistrot

Caravana Astra Film poposeşte în sufragerie J'ai Bistrot

Filme pentru toate gusturile în sufrageria Jai Bistrot

Cinefilii mureşeni sunt aşteptaţi în număr mare la J'ai Bistrot, unde vor fi prezentate publicului documentarele prezente la festivalul de film Astra, din Sibiu. Începând de azi şi până la sfârşitul săptămânii vor rula în localul de pe strada Mărăşti filmele documentare româneşti şi străine premiate sau selectate la festivalul de film.

Ştiri pe aceeaşi temă

Programul cuprinde 14 filme de excepţie cu cele mai variate tematici: de la idealul iubirii, la lumea haotică a metroului parizian sau viaţa claustrofobă a gangsterilor din Africa de Sud. Subiecte contemporane legate de mediul înconjurător, emigrarea ilegală pentru muncă sau tranziţia socială şi economică se regăsesc de asemenea în selecţia caravanei. Nu lipsesc nici documentarele amuzante, autentice sau cele profund umane.

Caravana Astra Film  aduce filmul la spectatori şi oferă cinefililor acces la producţii de marcă ale cinemaului de non-ficţiune din toată lumea. Astra Film Festival, din Sibiu, este un eveniment major în peisajul cinematografiei documentare din Europa şi cel mai vechi festival internaţional din România, fiind înfiinţat la începutul anilor 1990. De aproape două decenii, Afestivalul promovează documentarul românesc pe plan internaţional. Mureşenii au oportunitatea de a urmări, începând din această seară, toate cele 14 filme documentare selectate şi/sau premiate la festivalul de film Astra.

În această seară, de la ora 19.00, în sufrageria de la J'ai Bistrot vor putea fi urmărite două filme româneşti, ”Aici... adică acolo”, film realizat de Laura Căpătână-Juller în 2012, plus ”Cai sălbatici”, realizat tot anul trecut de Dan Curean. Accesul publicului costă 5 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările