Bătrân din Cristești mort în urma unui incendiu de vegetație uscată

Bătrân din Cristești mort în urma unui incendiu de vegetație uscată

FOTO: Arhivă

Pompierii mureșeni au fost solicitați ieri pentru stingerea unui incendiu de  vegetaţie uscată în localitatea Cristeşti, pe strada Păşunii.

Ştiri pe aceeaşi temă

La faţa locului s-a deplasat un echipaj cu o autospecială din cadrul Detaşamentului de pompieri Târgu-Mureş, incendiul afectând o suprafață de aproximativ un hectar de miriște. Din păcate, un bărbat în vârstă de 81 de ani a fost găsit carbonizat de către pompierii ajunși la fața locului. Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră, cauza probabilă  a producerii fiind focul deschis în spaţii deschise (victima a fost cea care a aprins focul respectiv).

Reamintim cetăţenilor că prin ordinul prefectului  este interzisă arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale, până în data de 31 decembrie a acestui an. Încălcarea acestui ordin se pedepseşte cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei”, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş.

Pentru reducerea numărului de incendii de vegetaţie uscată, personalul ISU Horea desfăşoară acţiuni de informare a cetăţenilor, dar şi de identificare şi sancţionare a persoanelor care nu respectă normele de prevenire şi stingere a incendiilor, cu privire la arderea resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările