Târgu-Jiu: Ştatele de plată, la control!

Târgu-Jiu: Ştatele de plată, la control!

Foto: Daniel Mocioi

Profesorii acuzaţi de fraudă la bac atrag controale la sânge în şcoli. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj îi vor sancţiona drastic pe directorii care nu au aplicat sancţiunile profesorilor evaluatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi dintre cei zece dascăli gorjeni, care au intrat în atenţia Ministerului Educaţiei după ce au umflat notele de la bacalaureat, au scăpat de cele două luni în care li s-a oprit din salariu, ca pedeapsă pentru fapta comisă la examenul de anul trecut. Şase dintre ei au primit doar avertisment, iar situaţia rămâne dificilă doar pentru doi profesori, care au acordat note mai mari cu patru puncte, fiind nevoiţi să primească şi în luna februarie un salariu mai mic cu 15 procente. În topul profesorilor suspectaţi că ar fi fraudat bacalaureatul se află Daniel Mocioi, profesor de limba română la Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, din Târgu-Jiu.

Nu m-am ales cu nimic de pe urma lucrărilor corectate, pentru că au hotărât să-mi oprească din salariu mai mult decât am primit pentru corectură“, a declarat Daniel Mocioi. 

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar  îi vor controla la sânge pe directorii şcolilor implicate, pentru a stabili dacă au existat dascăli privilegiaţi,  cărora nu li s-a oprit din salariu.

„Se va verifica daca sancţiunile au fost aplicate corect. Va fi verificat ştatul de plată, iar cei care vor fi traşi la răspundere vor fi directorii liceelor în care nu s-au respectat aceste măsuri. La examenul de bacalaureat din vară, cei zece profesori nu vor face parte din lista evaluatorilor, nici la matematică, nici la română“, a declarat Daniela Bogea, preşedina comisiei de cercetare, din cadrul ISJ Gorj. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările