Portretul emoţionant al unei doctoriţe, „desenat“ de către un admirator: „Este singurul medic din spital care nu acceptă nici în ruptul capului «cadouri»“

Portretul emoţionant al unei doctoriţe, „desenat“ de către un admirator: „Este singurul medic din spital care nu acceptă nici în ruptul capului «cadouri»“

Alexandra, „eroul tăcut“ de la Spitalul Orăşenesc Novaci

Alin Cristian Mituţă, fost şef de cabinet în Guvernul Cioloş, a postat pe contul său de Facebook un mesaj despre un medic de la Spitalul Orăşenesc Novaci, judeţul Gorj, pe care-l consideră, în acelaşi timp, „erou tăcut“ şi „oaia neagră“ a spitalului. Este vorba de medicul pediatru Alexandra Stoicoiu, care are un principiu sfânt de la care nu se abate: nu acceptă niciun fel de cadou de la pacienţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alin Cristian Mituţă o numeşte „erou tăcut“ pentru că Alexandra este foarte bine pregătită, a avut rezultate foarte bune, atât la facultate, cât şi în activitatea sa, s-a întors acasă, în Novaci, pentru a profesa şi trăi, şi nu renunţă la principiul său în ciuda presiunii care există. O numeşte „oaia neagră“, pentru că e privită diferit de colegii de serviciu. 
 
Iată mesajul integral postat de Alin Cristian Mituţă: 
 
Ea e Alexandra şi de 6 luni e medic pediatru confirmat. Alexandra a învăţat foarte bine, a fost printre primii, atât la facultate, cât şi la rezidenţiat, astfel că putea uşor să plece în străinătate sau măcar într-un oraş mare din România, aşa cum fac foarte mulţi medici tineri ca ea. Cu toate astea, Alexandra a preferat să rămâna în România şi, mai mult decât atât, să vină să lucreze la spitalul din Novaci, unul din acele oraşe mici de provincie din multele care există în România, care duc mare lipsă de medici. Dar chiar mai mult decât de medici, aceste oraşe şi comune mici din România au nevoie de oameni oneşti, de profesionişti integri care să radieze în jur acele valori care fac România să se schimbe în bine.

Alexandra e un astfel de model. E doar de 6 luni la Novaci dar a reuşit deja să se remarce prin profesionalismul ei, dar şi prin faptul că e singurul medic din spital care nu acceptă nici în ruptul capului „cadouri", chiar dacă e nevoită să reziste în fiecare zi reflexelor pacienţilor şi presiunilor unora dintre colegi care o văd ca oaia neagră care strică piaţa. De oameni ca Alexandra avem nevoie ca de aer dacă vrem ca România să se schimbe. Avem o datorie să îi aplaudăm şi să îi încurajăm pentru că ei sunt eroii tăcuţi care fac România mai bună în fiecare zi. Sunt mândru de Alexandra!“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările