Pădurari de la Ocolul Silvic Novaci, cercetaţi penal pentru că au marcat ilegal aproape 100 de arbori

Pădurari de la Ocolul Silvic Novaci, cercetaţi penal pentru că au marcat ilegal aproape 100 de arbori

Mai mulţi angajaţi de la Ocolul Silvic Novaci sunt cercetaţi de poliţie

Mai mulţi angajaţi de la Ocolul Silvic Novaci sunt cercetaşi penal de poliţie pentru că au marcat în mod ilegal aproximativ 100 de arbori, o mare parte dintre aceştia fiind apoi tăiaţi.

„Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Muşeteşti au constatat că reprezentanţii Ocolului Silvic Novaci au folosit, fără drept, dispozitive de marcat pentru marcarea a 96 de arbori de esenţă pin, cu diametrele la cioată cuprinse între 28-50 cm, în interiorul Parchetului de Exploatare aparţinând unei societăţi comerciale din localitate.
Din primele cercetări, poliţiştii au constatat că 76 de arbori din cei 96, au fost tăiaţi fără drept, din pădurea UP 1 Stânceşti, ce se află în proprietatea primăriei Muşeteşti, din gestiunea Ocolului Silvic Novaci, însumând aproximativ 75 mc material lemnos sustras“, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Gorj.
 
Oamenii legii efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea fără drept a dispozitivelor de marcat, tăiere fără drept şi sustragere de arbori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: