Ce a păţit mama Nadiei Comăneci la Rânca. Staţiunea, ocolită de turişti, de Paşte

Ce a păţit mama Nadiei Comăneci la Rânca. Staţiunea, ocolită de turişti, de Paşte

Drumurile sunt impracticabile din cauza noroiului                                      FOTO: Constantin Pănescu

Nici 1.000 de turişti nu îşi vor petrece Paştele în staţiunea din Parâng. Vizitatorii se plâng de condiţiile improprii şi că sunt nevoiţi să meargă pe drumurile pline de noroi până la pensiuni.

Unele zone din Rânca arată dezolant după zăpada a început să se topească, iar noroiul a început să apară pe străzile care sunt neasfaltate. Turiştii se confruntă cu mari probleme. Chiar mama celebrei foste sportive Nadia Comăneci a alunecat şi a căzut din cauza noroiului. 

„A fost zilele trecute mama Nadiei Comăneci cu fratele ei. A alunecat femeia pe noroi. Turiştii se confruntă mereu cu astfel de situaţii. Din aceste motive Rânca este ocolită de turişti. Nu sunt condiţii corespunzătoare. Drumurile nu sunt asfaltate în totalitate, ci doar o parte“, a spus Constantin Pănescu, proprietarul unei pensiuni şi preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca. 

Rânca este administrată de către localităţile Novaci şi Baia de Fier pe teritoriul cărora se află. Doar străzile din partea care aparţine de Baia de Fier au fost asfaltate.
 

10% din spaţiile de cazare vor fi ocupate

Aproximativ 10% din spaţiile de cazare din zona Rânca vor fi ocupate de Paşte, cu toate că pe pârtiile principale din staţiune se mai poate schia chiar şi în condiţii bune. 

„Nu prea avem multe solicitări de Paşte. În jur de 10 la sută din spaţiile de cazare vor fi ocupate. Turiştii nu vin şi pentru că pe Transalpina nu se poate circula decât până la Rânca şi nu se poate ajunge şi la Sebeş. Turiştii vor să facă un traseu. Noi îi aşteptăm cu braţele deschise pe cei care vor să vină şi să se bucure de zăpadă. Se poate schia şi se poate da cu săniile“.
 

Salvamontiştii vor fi la datorie

Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj, a precizat că salvamontişti vor fi la datorie în perioada sărbătorilor: „Zăpadă mai este pe pârtie şi dacă vor fi doritori care să schieze se va da drumul la instalaţii. Echipele salvamont sunt la datorie în formaţie completă, şase persoane, ambulanţă şi cabinet medical.
 
Vă mai recomandăm să citiţi 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările