Gest impresionant al sătenilor şi pompierilor din Gorj. Au sărit în ajutorul unei familii care a rămas fără locuinţă în urma unui incendiu

Gest impresionant al sătenilor şi pompierilor din Gorj. Au sărit în ajutorul unei familii care a rămas fără locuinţă în urma unui incendiu

Familia Andriţa a rămas fără un acoperiş deasupra capului

O familie cu doi copii dintr-un sat gorjean a rămas pe drumuri, după ce casa în care locuia a fost distrusă de un incendiu. Localnicii au sărit în ajutorul familiei năpăstuite. Astfel, ei au strâns suma de 2.000 de lei şi le-au oferit un adăpost într-o  casă care nu este însă racordată la energie electrică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mădălina (29 de ani) şi Ion (40 de ani) au împreună doi copilaşi, de cinci şi şase ani. Alături de ei trăieşte şi mama lui Ion, în vârstă de 80 de ani. 
 
Nenorocirea a avut loc în urmă cu doar câteva zile. Focul puternic a cuprins în câteva minute acoperişul casei. A ars totul, inclusiv hainele şi actele de identitate. Familia Andriţa a rămas fără nimic. Când a avut loc incendiul, acasă era doar bunica octogenară, pentru că Mădălina şi cei doi copii ai săi erau la o vecină, în vizită.
„Incendiul a avut loc sâmbătă după amiază. Nu ştim exact de la ce. Noi zicem că de la un scurtcircuit. Nici nu mai contează, căci nu mai avem nimic. Ne-au ars inclusiv actele, buletinele, certificatele de naştere, hainele, tot, tot! Bine că nu a fost nici mamaia rănită, că eu eram cu băieţii la o vecină, prietenă. Era doar cea bătrână acasă, soacră mea. Şi acum mi se face părul găină când mă gândesc la cum ardea. A pornit iadul!”, a spus, Mădălina Andriţa.
 

Pompierii au strâns bani pentru a le cumpăra uniforme copiilor 

 
Pentru stingerea incendiului au intervenit două echipaje de pompieri de la Târgu-Jiu. Pompierii au fost impresionaţi de drama familiei şi au strâns bani pentru a le cumpăra uniforme copiilor care merg la şcoală.  
 

„Colegii mei care au intervenit sâmbătă la stingerea incendiului de la Hodoreasca au fost impresionaţi de durerea celor doi copilaşi. Le arsese şi uniforma pentru şcoală, toate hăinuţele. Au strâns bani de la colegi, s-a adunat suma de 500 de lei şi le-au cumpărat uniformă şcolară, tricouri, pantaloni, rechizite, alimente şi ceva dulciuri la copii. Îi vom avea în vedere şi de Crăciun. (…) Din punctul nostru de vedere, incendiul a pornit de la o scânteie sau jar, de la coşul de fum neprotejat. Au ars acoperişul, electrocasnice, haine, încălţăminte”,
a precizat Mihai Avramescu, de la ISU Gorj.
 

„Vecinii din sat au sărit imediat şi ne-au ajutat“

Vecinii au strâns 2.000 lei, pentru ca familia Andriţa să înceapă primele reparaţii la casă. O altă familie din sat le-a pus la dispoziţie o casă până când îşi vor repara locuinţa. 
 
Mădălina le mulţumeşte vecinilor pentru că le-au sărit în ajutor: „Nici haine la copii nu am. Au ars. Am primit alimente de la nişte oameni buni din Motru. Un preot ni le-a adus. Eu sunt mulţumită că vecinii din sat au sărit imediat şi ne-au ajutat. Ne-au primit în casa lor. Le mulţumesc din suflet. Să fim sănătoşi, asta îmi doresc şi să ne reparăm casa, să facem acoperişul”.
 

 
 
„A fost groaznic, mamă! Şi acum se ridică părul pe mine de la focul ce era!  Au rămas fără nimic! Îmi vine să plâng, copiii au rămas şi fără încălţări. Era doar baba acasă. Ea a văzut fumul şi a venit de a strigat. Când mi-a zis nepotul meu, nu mi-a venit să cred, era o flacără aşa mare. Fata mea i-a dus la Târgu-Jiu pe copii şi le-a luat haine. Nimic, nimic nu mai aveau! Sunt oameni vrednici, cuminţi, muncesc, harnici, îşi făcuseră baie, bucătărie. Am strâns şi noi bani în sat. Eu am dat un milion, fata mea îi dă lemn ce i-a rămas de la acoperişul ei şi îi mai dă cineva ţiglă. Ar fi bine să îşi construiască o casă nouă, două camere din BCA. Eu îi dau un frigider mai vechi. Au reuşit să scape aragazul. Frigiderul lor cu carne în el, a ars, totul s-a pierdut. Ce au primit ieri au lăsat la vecini. Trebuie ajutaţi”, a spus una dintre vecinele familiei Andriţa.
 

Şi conducerea Primăriei Cîlnic întinde o mână de ajutor

 
Primarul comunei Cîlnic, Dumitru Vulpe, a promis că va ajuta familia cu bani şi cu materiale de construcţie: „Domnul Andriţa a solicitat un ajutor, l-am învăţat să facă o cerere şi le vom acorda bani. Avem ţiglă şi ceva lemn pentru acoperiş. Trebuie reparată cât mai repede casa. Vine vremea rece. Trebuie să rezolvăm. Îi vom ajuta şi cu actele de identitate, vom cere la primăria din judeţul Constanţa, unde doamna a născut un copil, de la Rovinari la fel-toate actele necesare pentru cărţi de identitate. Vedem de ce materiale este nevoie, de câţi bani, şi garantat Primăria îi va ajuta, îi ajutăm cu tot ce putem”, a spus Dumitru Vupe, primarul comunei Cîlnic.
 
Cione doreşte să ajute familia Andriţa o poate face donând în contul de mai jos (lei):
Cont CEC BANK – RO84CECEGJ2608RON065512

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: