Femeie moartă de cancer în timp ce copiii şi soţul sunt în carantină. Gestul familiei care nu-şi poate lua rămas bun

Femeie moartă de cancer în timp ce copiii şi soţul sunt în carantină. Gestul familiei care nu-şi poate lua rămas bun

Rebeca, alături de mama ei                                                                                        FOTO: Facebook

Doi tineri şi tatăl lor care se află în centrele de carantină din staţiunea Rânca, după ce s-au întors din Anglia, se confruntă cu o situaţie răvăşitoare. Mama celor doi şi soţia bărbatului a murit de cancer, iar aceştia nu pot participa la înmormântare pentru a-şi lua rămas bun.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeia, din Rovinari, judeţul Gorj, se lupta de mai mult timp cu cancerul, în timp ce toată familia ei era plecată în Anglia. În ultima perioadă, starea ei s-a agravat, iar cei doi copii şi tatăl ei au venit duminica trecută în ţară pentru a fi împreună de Paşte. Femeia a murit însă ieri, spre disperarea familiei aflate în carantină, care nu poate pleca pentru a-şi lua rămas bun. 
„Nu se poate face o excepţie şi să plece din carantină. Am cerut sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj pentru a trimite un psiholog care să discute cu familia“, a spus Narcis Stoian, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
 

Fiica este studentă în Anglia

 
Rebeca-Denisa, fiica femeii decedate, este studentă în anul II la Facultatea de Relaţii Internaţionale din cadrul „University of Greenwich“. Aceasta a spus, într-un interviu acordat pentru adevarul.ro, că se simte bine, mai ales că a stat izolată în locuinţă în ultima lună, de când universitatea a întrerupt cursurile. 
 

„Oferiţi un strop de alinare“

 
Cristina Lia, preşedintele Asociaţiei Glasul Sufletului din Rovinari, le cere autorităţilor să găsească o soluţie la acest caz tulburător: „Rebeca Filip este un copil care a crescut sub ochii mei. Mama ei este un om deosebit şi bun. Două persoane care nu îşi pot lua adio una de la alta. O mamă într-un sicriu rece şi o fiica în izolare. Nimic nu este drept pe lumea asta. Rebeca a fost alături de mama ei şi a sperat până în ultimul moment că mama ei va reuşi să învingă boala. Ştim că legea este lege, dar oare ce lege poate lua asta unui copil. Găsiţi, dragi autorităţi, o soluţie şi oferiţi un strop de alinare“.
 

Petiţie online

 
A fost iniţiată o petiţie online pentru ca cei doi tineri şi tatăl lor să poată merge la înmormântare şi să-şi poată lua rămas bun: „O mamã a murit seceratã de un cancer terminal la Spitalul Judeţen Tg-Jiu, iar fiica şi tatãl s-au întors din Anglia pentru a o vedea pentru ultima oarã, deşi acest lucru le este interzis, fapt cauzar de pandemiee si de starea de urgenţã. Corpul neînsufleţit al femeii se aflã la Morga Spitalului, ultima graniţã terestrã ce o desparte de fiica copleşitã de durere, CARE VÃ CERE CU DISPERARE SÃ SEMNAŢI ACEASTÃ PETIŢIE“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: