VIDEO Europarlamentarul Norica Nicolai, despre imaginile cu jandarmi lovind oameni cu mâinile ridicate: „O parte le suspectez c-ar fi trucate“

VIDEO Europarlamentarul
Norica Nicolai, despre imaginile cu jandarmi lovind oameni cu mâinile
ridicate: „O parte le suspectez c-ar fi trucate“

Norica Nicolai, europarlamentar ALDE FOTO Adevărul

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai susţine că imaginile cu jandarmi lovind, la protestul din 10 august, persoane care ţineau mâinile ridicate deasupra capului au fost trucate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prezentă în judeţul Gorj pentru a participa la manifestările dedicate împlinirii a 40 de ani de la înfiinţarea Termocentralei Turceni, Norica Nicolai, europarlamentar ALDE, a declarat vineri, 17 august, că imaginile cu jandarmi lovind persoane nevinovate la protestul din 10 august au fost trucate.

„Am văzut aceea imagine (n.r.- cu protestatari loviţi în cap de jandarmi) şi mi se pare ciudat că am mai văzut-o şi la alte proteste în străinătate. Era o imagine pe care am văzut-o şi la Londra, şi la Berlin. Ştiţi foarte bine, dumneavoastră presa, ce se poate face cu un computer şi ce poţi face cu acţiunile de manipulare. O parte din imagini le suspectez că ar fi trucate.

a declarat Norica Nicolai la Turceni.

Norica Nicolai: „O parte din imagini le suspectez că ar fi trucate“

Citeşte şi

Norica Nicolai şi trucajele. Ce a încercat să facă în 2006, pe vremea când era parlamentar

Mihai Şora, despre declaraţia Noricăi Nicolai: Nu mai e loc pentru naivitate


100.000 de oameni au participat la mitingul antiguvernamental organizat pe 10 august la Bucureşti, potrivit unor surse neoficiale. Deşi este numărul cel mai des vehiculat, alte surse indică faptul că la protest au participat între 250.000 şi 350.000 de persoane. 

Peste 450 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după intervenţia violentă a Jandarmeriei. 290 dintre aceştia au prezentat simptome acute de expunere la gazele lacrimogene, 70 ajungând la spital, iar 9 rămânând internate pentru diferite probleme.

Ancheta privind strategia forţelor de ordine a fost preluată de Parchetul General, iar numărul plângerilor penale depuse de persoanele care au avut de suferit în urma intervenţiei Jandarmeriei a trecut de 200.

Şefii Jandarmeriei au admis la câteva zile după protest cazurile de violenţă nejustificată prezentate prin filme difuzate în spaţiul public, spunând că "sunt imagini care nu ne fac cinste".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările