Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu pe numele directoarei DSP Gorj demise de către ministrul Sănătăţii

Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu pe numele directoarei DSP Gorj demise de către ministrul Sănătăţii

Carmen Ivanov este cercetată penal pentru neglijenţă în serviciu

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu s-a autosesizat cu privire la cazul fostei directoare de la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, care fost demisă, vineri, în cadrul videoconferinţei de către ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Ştiri pe aceeaşi temă

Camelia Caragea, primul procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, a spus că se fac cercetări pentru neglijenţă în serviciu.
 
„Ne-am sesizat cu priivre la săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu referitor la directorul DSP Gorj în sensul că nu a luat măsurile legale cu privire la instituirea carantinei şi celorlalte măsuri prevăzute de lege în asemenea situaţii de urgentă“, a explicat Caragea. 
 
Într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, se arată că fostul director a transmis şi date inexacte: „Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile şi legislaţia în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19 şi nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei“.
 
De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spaţiile de carantină identificate la nivelul judeţului şi a transmis raportări inexacte privind situaţia din primul judeţ în care a fost identificat un caz de COVID -19, mai precizează Ministerul Sănătăţii.
 
Victor Costache, ministrul Sănătăţii, a convocat, vineri dimineaţă, o videoconferinţă de urgenţă cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică din teritoriu şi municipiul Bucureşti cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecţiei COVID-19’’.
 
Vineri după-amiază, un nou test făcut gorjeanului confirmat cu coronavirus în urmă cu două zile a ieşit negativ, urmând că luni să mîi fie făcut un alt test, iar dacă şi acesta va ieşi negativ, tânărul va putea fi externat, după cum au explicat medicii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: