Condamnat la 11 ani de închisoare pentru că şi-a ucis tatăl cu toporul şi sapa

Condamnat la 11 ani de închisoare pentru că şi-a ucis tatăl cu toporul şi sapa

Tânărul şi-a lovit tatăl cu un topor

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Ciuperceni, judeţul Gorj, care a fost trimis în judecată sub acuzaţia că în vara anului trecut şi-a ucis tatăl cu o sapă şi un topor, a fost condamnat, ieri, de Tribunalul Gorj la o pedeapsă de 11 ani de închisoare.

„Condamnă inculpatul Frăţilă Vasile Adrian, la 11 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. În baza art. 67 alin. 2 C.pen., interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b C.pen. (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) pe o durată de 3 ani, pedeapsă complementară ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c C.pen. (...) În baza art. 72 C.pen., deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi a arestului preventiv, începând cu 20.08.2019 la zi. În baza art. 399 alin. 1 C.pr.pen., menţine starea de arest preventiv a inculpatului Frăţilă Vasile Adrian“, se arată în sentinţa judecătorească. 

Şi-a lovit tatăl până când nu a mai mişcat

Victima, în vârstă de 50 de ani, care consumase alcool, a avut un conflict cu fiul său, care l-a lovit cu un topor şi cu o sapă până când bărbatul a cel a pus mâna pe o sapă cu care a început să îşi lovească tatăl.

Procurorii au stabilit că victima a fost lovită în mod repetat în zona capului cu mai multe obiecte contondente.

„Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizaţi, prin apelul 112, de către un tânăr de 23 de ani, din comuna Ciuperceni, cu privire la faptul că tatăl său, de 50 de ani, a căzut dintr-un copac. Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că bărbatul de 50 de ani , în timp ce se afla la domiciliu, pe fondul consumului de alcool, a avut un conflict spontan cu fiul său. Acesta din urmă ar fi exercitat acte de violenţă asupra sa. Bărbatul a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale şi efectuarea de investigaţii amănunţite. Din păcate, după ce a ajuns la spital, bărbatul a încetat din viaţă, loviturile sale fiind unele destul de serioase care până la urmă i-au cauzat moartea”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: