Când începe deszăpezirea celui mai înalt drum din ţară. Cabanierii sunt supăraţi că nu se deschide mai repede

Când începe deszăpezirea celui mai înalt drum din ţară. Cabanierii sunt supăraţi că nu se deschide mai repede

Două utilaje de deszăpezire vor ajunge mâine pe Transalpina

Proprietarii  de cabane şi pensiuni din zona Rânca sunt revoltaţi de faptul că încă nu a început deszăpezirea drumului care ajunge la cea mai mare înălţime din ţară, Transalpina, în condiţiile în care pe Transfăgărăşan se lucrează de aproximativ o săptămână la curăţarea părţii carosabile de zăpadă.

Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca, a spus că redeschiderea circulaţiei pe tot tronsonul Transalpinei ar însema o gură de oxigen pentru proprietarii de spaţii de cazare.

 „Majoritatea turiştilor care sunt interesaţi să vină la Rânca ne întreabă dacă s-a deschis Transalpina. Înregistrăm pierderi foarte mari. Avem angajaţi şi tot felul de facturi care trebuie achitate, iar noi nu înregistrăm venituri în această perioadă. Redeschiderea circulaţiei pe Transalpina înseamnă o gură de oxigen pentru cei care deţinem spaţii de cazare în zona Rânca“, afirmă acesta.
 
Reprezentantul cabanierilor a spus că de aproximativ două săptămâni a făcut demersuri pentru începerea deszăpezirii şoselei care mai este cunoscută sub denumirea de „Drumul Regelui“, pentru că a fost construită în timpul domniei lui Carol al II-lea, dar că lucrurile merg prost. 

„Sunt dezamăgit pentru că din discuţiile pe care le-am avut am aflat că lucrătorii de la Drumurile Naţionale din Gorj nu au primit combustibil şi ce au nevoie pentru a începe deszăpezirea. De aproape două săptămâni de când am făcut demersurile, nu s-a întreprins nimic“, spune Pănescu. 
 

Două utilaje de deszăpezire vor ajunge mâine pe Transalpina

Cristi Tudor, responsabil de relaţia cu mass-media din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, a precizat că două utilaje vor ajunge mâine pe Transalpina, iar deszăpezirea va începe în cel mai scurt timp: „Vom duce două încărcătoare frontale şi vor începe lucrările de deszăpezire în cel mai scurt timp. Freza nu poate fi folosită, pentru că este o zonă cu mult grohotiş.  Şi colegii de la Vâlcea vor merge să constate situaţia şi, dacă va fi nevoie, vor interveni şi ei“.
 
Transalpina este cel mai înalt drum din România, ajungând la o înălţime de 2.145 de metri în pasul Urdele. Drumul porneşte din localitatea Bengeşti Ciocadia (din judeţul Gorj)  şi se termină în oraşul Sebeş, din judeţul Alba. Are o lungime de aproape 150 de kilometri şi străbate trei judeţe: Gorj, Vâlcea şi Alba. 
 
Vă mai recomandăm să citiţi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările