Bătrâni înşelaţi cu oale şi produse de bucătărie de slabă calitate. Prejuduciul se ridică la 400.000 de lei

Bătrâni înşelaţi cu oale şi produse de bucătărie de slabă calitate. Prejuduciul se ridică la 400.000 de lei

Prejudiciul se ridică la 400.000 de lei

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţşişti din judeţul Gorj, sub acuzaţia că au înşelat mai multe persoane vârstnice cu oale şi aparatură de bucătărie de slabă calitate vândute la suprapreţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceştia organizau diferite întâlniri cu persoanele vârstnice în cadrul cărora îi convingeau să achiziţioneze produsele. 
 
Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au identificat un grup format din cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 31 de ani, din judeţele Călăraşi, Teleorman, Galaţi şi din municipiul Bucureşti, care ar fi organizat întruniri cu persoane vârstnice unde prezentau produse de bucătărie (seturi de oale, plite pe inducţie ş.a.) cu proprietăţi deosebite de preparare a hranei, pe care, în urma folosirii unor argumente dolosive, reuşeau să le comercializeze la preţuri foarte mari în raport de valoarea acestora pe piaţă.
 
„Mărfurile sunt produse de serie, slabe calitativ, asemănătoare cu o marcă de înaltă calitate, pe care le procurau prin intermediul unor firme de curierat.
 
În cadrul prezentării, cele cinci persoane îşi atribuiau competenţe în domeniul medical şi de specialişti în nutriţie, reprezentanţi ai unui grup specializat în sănătate şi ai unei fundaţii de profil, pentru a câştiga încrederea clienţilor.
 
În cauză a fost înregistrat dosar penal sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 400.000 lei.
 
Faţă de cei cinci bărbaţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioada de 24 ore, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi unităţii de parchet cu propuneri legale“, se arată într-un comunicat al Polişiei Gorj

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările