Adolescente de 16 ani, duse să se prostitueze în Portugalia. Proxeneţii au obţinut sute de mii de lei

Adolescente de 16 ani, duse să se prostitueze în Portugalia. Proxeneţii au obţinut sute de mii de lei

Tinerele s-au prostituat în Portugalia şi Norvegia

Două adolescente, din judeţul Gorj, s-au prostituat în Portugalia. Tinerele au fost duse în această ţară de către trei proxeneţi.

 
 
Doi bărbaţi, de 35 şi 51 de ani, din comuna Jupâneşti, şi o femeie de 33 de ani, din Târgu Jiu, au fost audiaţi la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Gorj. Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.
Oamenii legii au desfăşurat patru percheziţii domiciliare, trei în oraşul Târgu Cărbuneşti şi una în municipiul Târgu Jiu, au vizat persoane bănuite de trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani.
 
„Din investigaţii a reieşit faptul că, în perioada 2014-2018, aceştia ar fi recrutat, transportat şi cazat în Portugalia, în scopul exploatării sexuale, două minore, de 16 ani, din judeţul Gorj.
Totodată, cei trei ar fi sprijinit şi alte tinere să practice prostituţia în Norvegia, realizând un venit de aproximativ 400.000 de lei, bani pe care i-ar fi investit în imobile şi autoturisme. În urma percheziţiilor, au fost ridicate un autoturism, mai multe telefoane mobile, cartele telefonice, carduri de memorie şi înscrisuri.
În activităţi s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La desfăşurarea percheziţiilor au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Cărbuneşti şi jandarmi din Gorj“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Gorj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: