VIDEO Percheziţii cu mascaţii într-un sat unde localnicii sunt acuzaţi că ard ilegal deşeuri

VIDEO Percheziţii cu mascaţii într-un sat unde localnicii sunt acuzaţi că ard ilegal deşeuri

FOTO: g4media.ro

Echipe ale Gărzii de Mediu, poliţiei şi jandarmeriei fac marţi zeci de percheziţii la localnici din comuna dâmboviţeană Conţeşti. Sunt controlaţi 10 agenţi economici şi, totodată, sunt efectuate doua percheziţii domiciliare la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt.

Autorităţile îi vizează pe cei care strâng fier vechi şi ard ilegal deşeuri, provocând o poluare masivă în zonă.
 
Săptămâna trecută, o acţiune similară a avut loc în comuna ilfoveană Sinteşti.
 
La faţa locului se află şi ministrul Mediului, Mircea Fechet.
 
„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa desfăşoară o acţiune, pe rază localităţii Conteşti, sat Bălteni, împreună cu comisari de la Gărda Naţională Mediu, pentru verificarea respectării legislaţiei privind colectarea deşeurilor feroase/neferoase şi pentru prevenirea poluării mediului prin incendierea necontrolată a resturilor provenite din dezmembrări auto. În cadrul acţiunii sunt controlaţi 10 agenţi economici şi, totodată, sunt efectuate două percheziţii domiciliare la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.
 
La activităţi sunt angrenaţi 140 de poliţişti, din care 40 de luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, 120 de jandarmi, 14 echipe de control formate din comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările