Tăriceanu: ALDE a crescut în sondaje. „Avem mai mult decât dublul rezultatului de la alegerile parlamentare“

Tăriceanu: ALDE a crescut în sondaje. „Avem mai mult decât dublul rezultatului de la alegerile parlamentare“

FOTO politica-broastei.ro

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, prezent la conferinţa de alegeri a ALDE Dâmboviţa, a declarat că formaţiunea pe care o conduce a urcat în sondaje, crescând de la 6%, cât avea la alegerile parlamentare din 2016, la 15% în momentul de faţă.

„Suntem la aproape un an şi jumătate de la alegerile parlamentare şi cred că putem să realizăm un prim bilanţ. Este o realitate confirmată de numeroasele sondaje de opinie apărute în ultima vreme: scorul pe care-l avem în acest moment, practic, este mai mult decât dublul rezultatului pe care l-am avut la alegerile parlamentare. Atunci am depăşit 6%, iar în momentul de faţă sondajele indică cifre care sunt în zona lui 15%. E o performanţă bună, dar care trebuie consolidată", a precizat Tăriceanu.
 
Preşedintele ALDE a mai spus că formaţiunea pe care o conduce este singurul partid liberal autentic din România.
 
"În condiţiile în care ALDE s-a definit ca singurul partid liberal autentic din România, surplusul de simpatizanţi şi cota mai mare pe care o avem în sondaje se datorează electoratului de centru-dreapta, care împărtăşeşte viziunea noastră liberală asupra societăţii, asupra economiei şi care a venit alături de noi. Prin urmare, ceea ce am reuşit să ne adăugăm la zestrea pe care o aveam sunt probabil, votanţii din zona de centru-dreapta ai PNL, dezamăgiţi de performanţa deplorabilă pe care o are PNL în zilele noastre", a adăugat Tăriceanu.

Filiala judeţeană Dâmboviţa a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) şi-a desemnat vineri, 20 aprilie 2018, noua conducere în cadrul conferinţei de alegeri desfăşurată la Târgovişte.

În urma votului exprimat de către delegaţii prezenţi la Conferinţa de Alegeri ALDE Dâmboviţa, preşedintele ales al filialei pentru următorii patru ani este Ionel Petre, care a obţinut noul mandat cu un număr de 305 voturi. 

Tăriceanu spune că ALDE a depăşit PNL în unele judeţe

De altfel, Tăriceanu, a prezentat joi rezultatele unui sondaj de opinie realizat în opt judeţe şi susţine că  în unele regiuni ALDE a egalat PNL.

”Am făcut sondaje în opt judeţe - Argeş, Dolj, Constanţa, Giurgiu, Gorj, Olt, Prahova, Satu Mare. Am măsurat intenţia de vot pentru ALDE pe două paliere, cel al votului la alegerile parlamentare şi un ipotetic vot la alegerile judeţene. Nu sunt alegeri acum, ştim bine, dar e nevoie pe parcurs să avem anumite repere, în aşa fel încât să ne putem ajusta eforturile şi să luăm măsuri la nivelul organizaţiilor care nu performează. Rezultatele sunt, în aceste judeţe, bune şi foarte bune. În unele judeţe performanţa ALDE a ajuns să o egaleze pe cea a PNL”, a declarat Tăriceanu.

Potrivit sondajului, la Argeş PNL este creditat cu 17%, la fel şi ALDE. La Dolj cele două partide sunt la egalitate, iar la Constanţa ALDE are 16% şi PNL 24%.

De asemenea, la Giurgiu ambele partide au 21%, la fel şi la Gorj. Totodată, la Olt ALDE are 12% şi PNL are 24% şi la Prahova 22% ALDE, iar PNL 25%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: