Primăria Târgovişte continuă acţiunea de demolare a garajelor. Edil: "În locul acestora, vor fi amenajate parcări noi"

Primăria Târgovişte continuă acţiunea de demolare a garajelor. Edil:

În perioada 2013-2016, în Târgovişte au fost delurate două proiecte importante de modernizare a oraşului, care a prevăzut demolarea a mii de garaje şi realizarea unor parcări moderne, cu iluminat public şi spaţii verzi.

Acţiunea de demolare a garajelor insalubre continuă la Târgovişte, după ce în ultimii trei ani, au fost demolate mii de astfel de construcţii, pentru a face loc unor parcări.

 
Au început deja activităţile de dezafectare a celor peste 100 de garaje insalubre, aferente parcărilor de pe stradă Radu Gioglovan, microraionul nr. IX.
  
"În locul acestora, vor fi amenajate parcări noi, pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 mp., va fi reabilitat complet iluminatul public, vor fi amenajate trotuare, vor fi înlocuite căminele de canalizare şi va fi refăcută canalizarea pluvială. Asemenea lucrări de amenajare a unor parcări vor mai fi realizate în acest an, în principal în microraioanele nr. III, IV, V sau în cartierul CFR, dar şi în alte zone ale oraşului, în funcţie de resursele financiare existente", a precizat primarul Cristian Stan.
 


 
În perioada 2013-2016, în Târgovişte au fost delurate două proiecte importante de modernizare a oraşului, care au prevăzut demolarea a mii de garaje şi realizarea unor parcări moderne, cu iluminat public şi spaţii verzi.
 
Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a avut o valoare de aproape 130 de milioane de lei. Proiectul a avut o durată de implemenetare de 18 luni şi a prevăzut reabilitarea reţelelor de iluminat, reţele de apă canal, amenajarea trotuarelor, precum şi a 3.000 de locuri de parcare.
 
 
PIDU A  
 
Valoarea totală a PIDU A este de 75.804.429 RON, finanţarea fiind în proporţie de 98% din fonduri europene şi 2% din bugetul comunităţii locale, iar în proiectul de reabilitare sunt vizate străzi şi trotuare, piste pentru biciclişti, locuri de parcare, locuri de joacă, spaţii verzi şi canalizare.
 
PIDU B
 
A avut o valoare de 54,5 milioane de lei şi a schimabt la faţă cinci cartiere: micro 6, Aleea Trandafirilor, cartierul CFR, micro 11 şi micro 12. 
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

citeste totul despre: