Nelu Gavrilă, unul dintre ucigaşii lui Mihalea, a părăsit arestul după 21 de ani. Fostul deţinut a demarat în trombă într-un taxi şi nu a spus nimic

Nelu Gavrilă, unul dintre ucigaşii lui Mihalea, a părăsit arestul după 21 de ani. Fostul deţinut a demarat în trombă într-un taxi şi nu a spus nimic

Muzicianul Ioan Luchian Mihalea - compozitor, interpret şi fondator al grupurilor Song şi Minisong - a fost ucis la vârstă de 42 de ani, pe 29 noiembrie 1993

Nelu Florian Gavrilă, unul dintre autorii crimei care a îngrozit o ţară întreagă în anii 90, este liber, după 21 de ani de detenţie. Judecătoria din Găeşti a admis propunerea de eliberare condiţionată pentru Nelu Florian Gavrilă (40 de ani), condamnat pentru uciderea lui Ioan Luchian Mihalea. Decizia a fost pusă în aplicare, astăzi, la ora 16.00.

 
Nelu Florian Gavrilă, deţinut la Penitenciarul din Găeşti, a ispăşit deja 21 de ani din pedeapsa cu detenţie pe viaţă, la care fusese condamnat pentru uciderea lui Ioan Luchian Mihalea. La ieşirea din arest, fostul deţinut nu a dorit să spună nimic ci s-a urcat în trombă într-un taximetru care îl aştepta în poarta Penitenciarului. A folosit aceeaşi maşină cu alţi doi deţinuţi, colegi de celulă, care au fost şi ei eliberaţi.
 
 
Muzicianul Ioan Luchian Mihalea - compozitor, interpret şi fondator al grupurilor Song şi Minisong - a fost ucis la vârstă de 42 de ani, pe 29 noiembrie 1993. Artistul a fost atacat în holul locuinţei sale din Bucureşti, de doi tineri pe care îi cunoştea, cu un obiect contondent, apoi strangulat cu două cabluri găsite în apartament. Cei doi criminali, Nelu Lucian Gavrilă şi Ionel Păun, care încercau să-l jefuiască, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă.
 
 
Nelu Florian Gavrilă a încercat si anul trecut să obţină eliberarea condiţionată de la Penitenciarul Găeşti, dar i-a fost respinsă cererea. Ucigaşul a arătat, prin avocatul său, că s-a purtat exemplar în cei 21 de ani de închisoare şi a cerut să fie eliberat pentru bună purtare. Judecătoria din Găeşti a admis propunerea comisiei din cadrul penitenciarului de eliberare condiţionată a bărbatului. În ultimii ani, Gavrilă ar fi început să se căiască tot mai mult pentru fapta pe care a comis-o şi s-ar fi aplecat mai mult spre cele duhovniceşti.
 
Complicele lui Gavrilă vrea şi el afară
 
 
Cererea de liberare condiţionată a lui Ionel Păun (celălat condamnat pentru asasinarea muzicianului), depusă în februarie 2014, a fost respinsă de instanţă după ce comisia penitenciarului a semnalat comportamentul agresiv al acestuia faţă de colegii din detenţie.  O comisie din cadrul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin, unde este închis Păun, acum în vârstă de 40 de ani, a analizat solicitarea de eliberare condiţionată formulată de acesta. Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul” că analiza s-a făcut în contextul în care Ionel Păun a împlinit, la 17 ianuarie 2014, termenul de 20 de ani de detenţie la care are dreptul să înainteze o astfel de cerere, în condiţiile în care este condamnat pe viaţă.
 
Ioan Luchian Mihalea şi fenomenul “Song”
 
Ioan Luchian Mihalea a fost fondatorul şi conducătorul grupului vocal Song, dar şi al corului de copii Minisong, din care au făcut parte şi Alina Sorescu, Dana Rogoz sau Gianina Corondan. În perioada comunistă, Song devenise un adevărat fenomen şi se bucura de o popularitate imensă, pentru că ieşea din tiparele vremii. Membrii grupului erau „o gaşcă“ veselă, optimistă, aveau un repertoriu „exotic“ (care includea colinde şi piese străine), purtau costume viu colorate, dansau pe scenă. În primăvara anului 1989, el a pus bazele unui nou grup numit "Bazar", un fel de frate mai mic a celor două deja existente, format în exclusivitate de elevi ai Şcolii Populare de Artă din Capitală.
 
 
În decembrie 2014, grupul Song a revenit pe scenă după 20 de ani şi a susţinut un concert extraordinar de Crăciun, la Sala Radio din Capitală. Concertul a fost dirijat de Daniel Jinga şi a inclus colinde, dar şi unele dintre cele mai cunoscute piese interpretate de membrii grupului de-a lungul timpului.  
 
Homosexualitate
 
Despe Ioan Luchian Mihalea s-a spus că ar fi fost homosexual, acest lucru fiind însă contestat de către soţia acestuia, dar susţinut de către ucigaşii lui.
 
PE ACEEAŞI TEMĂ:
 
Cea mai controversată crimă a anilor '90 - ucigaşul lui Ioan Luchian Mihalea iese din puşcăria VIP-urilor, după ce a fost condamnat la închisoare pe viaţă
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările