FOTO Cum s-au distrat mai mulţi fotografi la un workshop în minunatele insule din Grecia

FOTO Cum s-au distrat mai mulţi fotografi la un workshop în minunatele insule din Grecia

Marius Tudor, un fotograf profesionist din Târgovişte, şi Marian Sterea, un prieten de-al său, au lăsat deoparte sala de conferinţe a unui hotel şi au ales adrenalina. Aceştia au închiriat două veliere din Atena şi au plecat spre aventura vieţii, alături de alţi fotografi.

 
Opririle pe fiecare insulă au însemnat zile de workshop cu shooting intensiv. Aventura a început în 30 martie. Timp de 6 zile au cercetat zona pentru o alternativă în caz de vreme rea, iar munca efectivă a început pe 6 aprilie şi a durat până pe 13 martie. Al doilea modul al workshopului va avea loc în perioada 2 - 9 noiembrie.
 
Marius Tudor şi Marian Sterea s-au cunoscut prin intermediul fotografiei de nuntă în 2012. 
 
Au rămas prieteni de atunci şi au pus umărul la câteva proiecte importante. Sunt din echipa care organizează WEDDCAMP, cea mai importantă conferinţă din România dedicată fotografilor de nuntă, eveniment ce a ajuns deja la a IV-a ediţie. Marius lucrează, alături de alţi câţiva colegi din industrie la o revistă online dedicată mireselor şi organizează împreună workshopuri de fotografie de nuntă. 
 


 
Îşi doresc să sprijine această comunitate şi să împărtăşească din experienţa lor pentru ca alţi fotografi să crească, să aibă acces la educaţie de calitate şi să-şi găsească o direcţie.
 
Pe lângă informaţiile pe care le împărtăşesc la workshopurile lor şi-au dorit, încă de la început, să le ofere participanţilor şi experienţe inedite. Aşa au organizat două workshopuri în Dobrogea, la Jurilovca şi la Sarichioi, dar şi unul la Cluj-Napoca.
 
Aşa le-a venit şi ideea organizării unui workshop în Grecia. Dar nu orice fel de workshop, ci unul inedit. Au închiriat două veliere, au strâns o gaşcă de 11 fotografi de nuntă şi au început să cutreiere insulele şi marile Greciei timp de o săptămâna. Fotografia de nuntă este un domeniu solicitant, iar îmbinarea workshopului cu o mini-vacanţă, chiar la început de sezon, a fost ideea de bază.
 
Au împărţit participanţii în două echipaje, le-au oferit un buget pentru provizii care să le ajungă o săptămână. 
 
Ţinta lor a fost să atingă Mykonos, cu opriri pe alte două insule: Kea şi Syros. Fiecare oprire a însemnat o zi de workshop, celelalte zile au fost de sailing, iar participanţii la workshop au avut ocazia să înveţe să manevreze un velier. 
Participarea la acest workshop a costat 1.200 de euro. Au participat în total 11 fotografi, 3 skipperi, un videograf, un make-up artist şi o creatoare de rochii de mireasă.
 „Sailingul ca şi fotografia, e medicament pentru suflet. Când am o zi proastă, mă gândesc la sunetul valurilor atunci când velele sunt ridicate şi motorul e pus pe tăcere. Sau la toate ploile şi furtunile care mi-au udat faţa în timp ce rătăceam cu mintea şi cu privirea, stând la prova. Când am o zi proastă, pun mâna pe cameră şi mă pierd în mulţime. Străbat străzile şi caut poveşti, oameni, lumină şi locuri. Şi aşa uit de griji şi de tot ce m-a rănit vreodată. Medicament. O cameră foto şi-o barcă, împreună, au sădit, acum 7 luni, ideea 2Creative din Grecia. Şi s-a întâmplat. O cameră foto şi-o barcă m-au adus aproape de 16 oameni minunaţi. Am învăţat să las deoparte aşteptările şi să las lumea şi viaţa să mă surprindă. Şi e minunat”, a precizat Marius Tudor.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: