Focar de COVID-19 la un angajator de top. „Nu s-a identificat o legătură de cauzalitate la locul de muncă”

Focar de COVID-19 la un angajator de top. „Nu s-a identificat o legătură de cauzalitate la locul de muncă”

Mai mulţi angajaţi de la firma Sun Garden Pucioasa au fost confirmaţi cu Sars-cov-2. Direcţia de Sănătate Publică a declarat focar la firma respectivă şi a luat mai multe măsuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pâna la data de 3.09.2020, la respectiva societate comericală erau înregistrate 4 cazuri active de infecţie cu SARS-CoV-2 şi o suspiciune de boală care a fost direcţionată către unităţile medicale pentru examenul de specialitate. 
 
„În urma controlului efectuat, inspectorii sanitari ai D.S.P.Dâmboviţa au constatat că sunt implementate şi se respectă măsurile de prevenire şi de limitare a răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2:
 
-se efectuează triajul epidemiologic al lucrătorilor la intrarea în tură, prin verificarea temperaturii corporale şi testarea mirosului;
-servirea mesei se face cu respectarea regulilor de distanţare fizică şi după un program organizat în aşa fel încât să se evite aglomerările;
-sunt asigurate substanţe dezinfectante pentru dezinfecţia mâinilor şi a suprafeţelor;
-au fost intensificate operaţiunile de curăţare şi de dezinfecţie a spaţiilor  comune;
-sunt asigurate măştile de protecţie necesare tuturor angajaţilor;
-a fost decalat programul de acces/ieşire din schimbul de lucru;
-au fost amenajate puncte de îmbarcare/debarcare;
-a fost suplimentat numărul mijloacelor de transport pentru transferul  angajaţilor către /de la locul de muncă. Transportul a 70% dintre angajaţi se realizează cu 14 autobuze, care au câte 30 - 50 de locuri fiecare;
-se realizează auditarea  periodică a activităţii de transport”, se arată într-un comunicat al DSP Dâmboviţa.
 
Până acum, 14 angajaţi au fost testaţi pozitivi. 
 
„Din datele existente până la acest moment, obţinute în cadrul anchetelor epidemiologice, nu s-a identificat o legătură de cauzalitate la locul de muncă sau la transportul către/de la locul de muncă, astfel că nu  sunt întrunite condiţiile de declarare a unui focar. Se suspicionează  transmiterea comunitar extinsă în localităţile de domiciliu a persoanelor infectate. Ancheta epidemiologică este în derulare pentru identificarea eventualelor contacte la locul de muncă şi în mijlocul de transport  şi, implicit a unei relaţii de cauzalitate în vederea declarării unui focar”, potrivit medicilor. 
 
Pentru a limita răspândirea coronavirusului, s-a decis ca începând de luni, 7 septembrie, să se restrângă activitatea în cadrul Sun Garden Management SCS, departamentele afectate urmând să fie închise pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, s-a propus organizarea activităţii în 2 schimburi cu personalul rămas şi suplimentarea mijloacelor de transport cu încă 3 autobuze.
 
În situaţia în care, chiar în condiţiile implementării măsurilor menţionate, gradul de risc de infecatre se menţine ridicat, se va prelungi perioada de restrângere a activităţii departamentelor afectate cu încă 14 zile.
 
Sun Garden Management, o companie germană produce în Pucioasa, judeţul Dâmboviţa saltele, perne şi umbrele de grădină de 650 mil. lei.
 
Compania Sun Garden Management SCS este prezentă în România din 2002 şi are 1.200 de salariaţi în localitatea Pucioasa din Dâmboviţa. Nemţii se găsesc pe poziţia 229 în topul celor mai mari exportatori locali.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările