Bătrânii de la un azil din Râmnicu Sărat s-au infectat pe capete cu SARS-CoV-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Autorităţile sanitare au identificat, în weekend, un focar de coronavirus într-un azil de pe raza municipiul Râmnicu Sărat. Este vorba de căminul pentru persoane vârstnice „Alecu Bagdat”, unde sunt peste 50 de bolnavi.

Aşezământul se află în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău. 

Un număr de 55 de persoane sunt pozitive în acest complex. Este vorba despre 47 de beneficiari şi 7 angajaţi ai unităţii.  

În acest moment, este în curs de desfăşurare o anchetă epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică pentru a se stabili în ce context şi când a intrat coronavirusul în aşezământul din Râmnicu Sărat.

Potrivit celor mai recente date transmise de Instituţia Prefectului Buzău, în judeţ sunt la acest moment 12 focare de coronavirus, cu trei mai multe faţă de raportarea trecută, cele mai mari fiind în aziluri. 

Focare mai sunt în centrele din localităţile Costeşti, unde sunt 34 de confirmări, Tisău, cu 36 de cazuri, din municipiul Buzău unde sunt 44 de bătrâni şi angajaţi pozitivi dar şi la un azil din Aldeni, comuna Cernăteşti, unde sunt 16 bolnavi.

La Spitalul Judeţean de Buzău, în secţia ATI, sunt 15 cadre medicale cu COVID-19, la un notar din municipiu sunt 3 angajaţi pozitivi iar la două societăţi din oraş sunt de asemenea 15 muncitori confirmaţi cu COVID-19.

Focare de coronavirus active la Buzău mai sunt spitalul privat ”Sfântul Sava”, secţia exterioară Pătârlagele, unde sunt 20 de persoane confirmate pozitiv, la Oficiul Judeţean de Zootehnie Buzău, cu 4 persoane confirmate pozitiv, la Societatea de distribuţie a energiei electrice Muntenia Nord- Departament Construcţii Energetice Buzău, unde sunt 5 persoane confirmate pozitiv.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite