Dâmboviţa a rămas fără locuri libere ATI. Rata de pozitivare a crescut alarmant

Dâmboviţa a rămas fără locuri libere ATI. Rata de pozitivare a crescut alarmant

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. FOTO: C.S

Valul 4 al pandemiei a dat peste cap toate calculele de siguranţă sanitară făcute de autorităţile din Dâmboviţa. În acest moment, în judeţ nu mai sunt locuri libere la Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) pentru bolnavii de Covid-19.

Dâmboviţa are 24 de locuri la ATI în fiecare spital din judeţ - la Târgovişte, Pucioasa, Găeşti, Moreni şi Moroieni. Încă cinci paturi sunt în curs de avizare la Spitalul TBC din Moroieni.

În Dâmboviţa, în perioada 1-19 septembrie, au fost înregistrate 17 decese, puse pe seama infectării cu Sars-Cov-2. În aceste condiţii, autorităţile îi îndeamnă pe oameni să păstreze măsurile sanitare pentru a opri răspândirea cu virusul Sars-CoV-2.

„Făcând o paralelă între rata incidenţei cumulate la 14 zile în data de 12 august, 0,08 la nivelul judeţului, şi rata de pozitivare, de luni, 20 septembrie, de 0,82, vom observa ritmul accelerat de răspândire a noului coronavirus. Trebuie să oprim sub orice formă acest trend ascendent al infectării cu virusul Sars-CoV-2“, trage un semnal de alarmă prefectul Aurelian Popa.

La nivel naţional existau marţi, 21 septembrie, 1.087 de paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19. Dintre acestea, 116 sunt paturi rezervate persoanelor cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 (obstetrică-ginecologie, neonatologie, cardiologie etc.). La nivel naţional sunt libere doar 19 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19. Un număr de 952 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările