Cum arată Magicamp, tabăra creată de Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii, pentru copii bolnavi de cancer

Cum arată Magicamp, tabăra creată de Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii, pentru copii bolnavi de cancer

Magicamp a luat fiinţă în iunie 2013, la iniţiativa lui Vlad Voiculescu FOTO Ionuţ Dima

Vlad Voiculescu, tânărul de 33 de ani ales de premierul Dacian Cioloş pentru şefia Ministerului Sănătăţii, este creatorul unei tabere dedicate copiilor bolnavi de cancer. Zeci de copii din toată România vin în fiecare vară la “Magicamp”.

Tratamentul prin veselie 

La Magicamp, în comuna dâmboviţeană Brăneşti, vin anual zeci de copii bolnavi de cancer. Sunt îngrijiţi de voluntari coordonaţi de Vlad Voiculescu şi de jurnalista Melania Medeleanu. De la an la an, tabăra se dezvoltă, iar organizatorii le pregătesc micilor vizitatori surprize noi, cum ar fi o piscină, o căsuţă de poveste, spaţii de joacă, alte programe de recreere.
 
 
În mai 2015, 50 de ingineri de la o firmă privată au participat „la un altfel de teambuilding“ şi au amenajat tabăra "de poveste". Le-au creat alei pavate din lemn în curtea din spatele casei în care, de regulă, stau părinţii lui Vlad Voiculescu, ministrul nominalizat la Sănătate, iniţiatorul proiectului.
 
În 2016, 80 de copii vor petrece o săptămână la Brăneşti: se vor caţăra, vor zboara cu tiroliana, vor trage cu arcul, vor călări, vor picta, vor cânta şi vor fi asistaţi de pediatri, oncologi, psihologi şi voluntari.

 
Magicamp a luat fiinţă în iunie 2013, când Vlad Voiculescu, alături de jurnalista Melania Medeleanu, au fondat tabăra destinată copiilor bolnavi de cancer. Se întinde pe un deal din comuna Brăneşti, unde Vlad Voiculescu se juca când era mic. În urmă cu câţiva ani, a cumpărat terenul împreună cu tatăl său. 

 
Potrivit statisticilor, opt din zece copii diagnosticaţi cu cancer reuşesc să se vindece. Acum 20 de ani lucrurile erau diferite: medicina reuşea să salveze numai doi din zece. 
 

Reţeaua citostaticelor

Vlad este iniţiatorul "Reţelei Citostaticelor" care ajută cu medicamente bolnavii din România. Era o perioadă în care medicamente esenţiale bolnavilor de cancer erau de negăsit în farmacii. Sub coordonarea sa, sute de voluntari din toată Europa s-au mobilizat pentru a aduce gratuit în România citostaticele necesare bolnavilor. Povestea „Reţelei citostaticelor“ a devenit subiectul unui film documentar, iar iniţiativa lui Vlad Voiculescu a reuşit să stimuleze legislaţia în domeniul monitorizării citostaticelor esenţiale.

Cine este Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu este dâmboviţean, din comuna Brăneşti, are 33 de ani şi ultima funcţie deţinută este cea de director de cabinet al ministrului de Finanţe, Anca Dragu. Este economist de profesie şi are o experienţă de peste 10 ani în domeniul consultanţei financiare la Viena, unde a absolvit cursurile de licenţă şi master ale Vienna University of Economics and Business Administration. 
 
Vlad Voiculescu este membru al GlobalShapers @World Economic Forum, dar şi al organizaţiei americane ASPEN România, un influent grup progresist care este în cea mai mare parte finanţat de fundaţii celebre, precum Carnegie Corporation, The Rockefeller Brothers Fund, The Gates Foundation, The Lumina Foundation sau The Ford Foundation, filiala din România fiind înfiinţată de Mircea Geoană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările